Bozdoğan İlçesi'ne bağlı Güre Köyü'ndeki ormanlık alanda köylüler tarafından bakır işlemeli tabut bulundu. Jandarma, kapak kilidi kırılan ve gayrimüslüm cenazelerinde kullanıldığı sanılan tabutu incelemeye başlattı.

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi, Çayboyu Beldesi'nde yaşayan Necati Koçar, bugün sabah saatlerinde eşiyle birlikte ormanlık alana mantar toplamaya gitti. Ormanlık alanda yürüyerek Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'ne bağlı Güre Köyü, Yaranderesi mevkiine kadar ilerleyen Koçar çifti, burada bakır işlemeli bir tabut buldu. Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayan Necati Koçar, durumu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, tabutun daha çok gayrimüslimlerin kullandığı türden olduğunu ve üzerindeki kilidin kırıldığını belirledi. Yapılan incelemede, içinde yastık ve beyaz elyaf yorgan bulunan tabutun hiç kullanılmadığı saptandı.

Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tabutun bulunduğu yerin kendi sorumluluk alanı dışında kalması nedeniyle konuyu Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tabutun kim ya da kimler tarafından ne amaçla ormanlık alana bırakıldığının araştırıldığını bildirdi. (dha)