Değerli Okuyucularım, Hatay’dan İzmir’e kadar her yerde yangın var. Bu yangınların tesadüfen çıktığını kimse söyleyemez, söylese de kimse inanmaz.

Durum bu olunca olayın vahameti çok büyüktür.

Uygun olmadığı gibi TÜRK Kamuoyunda fevkalade rahatsız edicidir PKK nın sosyal medyada izlenen ifadeleri de bunun üzerine tuz biber ekmektedir.  

Henüz bu ormanların PKK tarafından yakıldığı ispat edilmese bile Türk Devleti ve Türk adaleti bunları mutlaka yakalayacaktır, yakaladığı ve ispat edildiğinde herkesin maskesi düşecektir.

Değerli Okuyucularım,

Ben 68 kuşağıyım 68 kuşağında SOL ve SAĞ olarak bölündük. Peki, bunu kim yaptı? Amerika ve Rusya’nın Türkiye’yi parçalaması için ortaya konulan bir oyundu.

Binlerce kardeşimiz soldan binlerce kardeşimiz sağdan hatta içimizde idam edilenler de oldu. Aradan geçen 40 yılda o dönemin insanları olarak bu olayları çok sorguladık.

Neticede solda da sağda da bulunanların kullanıldığını gördük.

Bu konuda ülkeyi parçalayamayan güçler şimdi, dini, PKK’yı kullanarak ülkemizi Sünni – Alevi veya KÜRT –TÜRK olarak karşı karşıya getirmek istiyorlar.

Orman yangınları sebebiyle KÜRT vatandaşlarımız ile Türk vatandaşların arasına kin nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar işte bu durum çok tehlikeli bir oyun.

Türk milleti olarak bu oyuna gelmeyeceğiz.

Özellikle bizi bu oyuna getirmek isteyenlere karşı uyanık olmamız gerekir. Bu Tohum yeşerirse Türkiye Cumhuriyetimiz parçalanır o zaman bu durum herkesi zor durumda bırakır.

HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAMALI.

***

SON ORMAN YANGINLARINDA ELİ ÖPÜLESİ TÜRK KADINI VE EĞLENCE HAYATI

Değerli okuyucularım, eğlence yerleri barlar, gazinolar, plajlardaki beach’ler ağzına kadar dolu. Özellikle yangın bölgelerinde orman yangınları umurlarında değil.

Allah aşkına bu umursamazlık niye? Benliğimizi milli düşüncecimizi mi kaybettik hadi devlet hayatın akışını bahane ederek milli yas ilan etmiyor. Peki, sizler milli benliğimizi mi kaybettiniz?

Ülkemizin ormanı yanıyor o kadar insan evsiz yurtsuz kaldı bırakın insanımızı börtü böcek kurt kuş canlı hayvan türleri hepsi bitti.

Bu canlılar bir yudum suya muhtaç iken sizler eğlence yerlerinde kazanç peşindesiniz. Buraya giden kişiler siz gerçekten börtü böceğe kuşa kurda ağaca ve insana sevginiz yok, yazıklar olsun!

***

ANADOLUNUN YİĞİT TÜRK KADINI

Değerli okuyucularım Hatay’dan Aydın’a kadar olan bölgedeki ormanlar yanarken Anadolu köylü kadını canla başla canını malını hayvanını kurtarmaya çalışırken oraya gelen itfaiyenin hortumunu sırtlayıp götüren yüzlerce kadından biri olan bu fotoğrafta gördüğünüz İKİ TÜRK ANASININ ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.

Bu iki Anadolu Türk kadınındaki asaleti görüyor muşunu?

Beachlerde, gazinolarda, barlarda vakit geçiren insanlar bence utanmalı.

Eğlence yerleri utanın.

Anadolu Türk Kadını canını dişine takarak ağacı, kurdu, kuşu hayvanını ormanını börtü böceğini kurtarmak için ormana dalıyor, bu yolda su dağıtan gençlerimiz itfaiyecilerimiz şehit oluyor. Hepsine Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun.

AYRICA,

Tüm parti liderleri özellikle CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tamam haklısınız diyelim THY uçakları hakkında söyledikleriniz doğru olabilir. Bu zaman o zaman değil ki, niye tüm elinizdeki büyükşehir belediyelerin itfaiyelerini, partinizin mensuplarını, belediye başkanlarını buraya yönlendirmiyorsunuz?

Bu zaman Tayyip Beyi eleştirme zamanı değil ki.

Siz de görevinizi yapın olay geçtikten sonra en ağır eleştirileri yapalım.

ORMAN VARLIĞIMIZ YENİDEN YAPILIRKEN AĞAÇ CİNSİNİ DEĞİŞTİRMELİYİZ!

Değerli okuyucularım geçmişte başımdan geçtiği için yazıyorum,

Konya Meram’da Dutlu kır mevkiine 2. Ordu Komutanlığı yaklaşık 5 milyon sarıçam çıralı bol kozalaklı ağaç dikmiştik. Şimdi ne zaman Konya’ya gitsem ziyaret ederim.

Ağaçlara yedek subaylığım döneminde bu fidanları yüzlerce kere sefer yaparak Mersin’den getirmiştik.

Bunların çam kozalaklarını sobada odun tutuşturmada kullanıldığı için toplandığını duydum ve gördüm.

Bir orman mühendisi ile konuşmamda,

Beyefendi yanlış bu, çam ormanı yerine kestane zeytin, ceviz, badem, incir, sakız ağacı niye dikmediniz dedi ve anlatmaya başladı…

Çam ağacı ise bildiğimiz yağlı çıradır hiçbir işe yaramaz bu ağaç, Orman Bakanlığı her yere dikti siz de diktiniz. Ülkemizin dağına bayırına dikilen bu sarı çam ve yağlı çıralı ağaç saatli bomba gibidir.

Bu ağaçlar yandığı zaman kozalakları patlayarak yanar halde 200 metre uzağa fırlamakta oradaki çam ağaçlarını da tutuşturmaktadır.

Ülkemizin coğrafyasını çam (ÇIRA) ormanlarıyla dolduruyor, bir kibrit çakmasıyla 100 savaş uçağının verdiği zararı veriyorlar.

Bunun yerine size devletimiz bu çam ağaçlarının yerine, kestane zeytin, ceviz, badem, incir, portakal, sakız ağacı diktirse idi hem bu ağaçlar kolay kolay yanmaz hem de köylümüze bir gelir olurdu.

Hala çam dikiyoruz bıkıp usanmadan.

Bir tane akıllı yönetici bir tane milli yönetici gelmeyecek mi bu memlekete?

Hala Orman Bakanlığı ve belediyeler güzel bir şey yapıyormuş gibi çam ormanı ve böcekli palmiye dikeceğiz diye koşturuyor.