Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Eskihisar Köyü'ndeki çamlık alanda dün başlarından birer kurşunla vurulmuş cesetleri bulunan 38 yaşındaki Elif Okutan ile 8 yaşındaki kızı Yağmur'un ölümüyle ilgili sır perdesi henüz aralanamadı.

Dün sabah Gebze'nin sahil köyü Eskihisar yakınlarındaki çamlığa çıkanlar, 2 ceset görünce durumu jandarmaya bildirdi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede başlarından birer kurşunla vurularak öldükleri belirlenen 2 kişinin, Darıca İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan Elif Okutan ile kızı Yağmur Okutan olduğu belirlendi. Cesetlerin yanında bir de tabanca bulundu. Tabancanın anne Elif'in yanında bulunması, olayın cinnet sonucu intihar olabileceği ya da öldüren kişinin böyle anlaşılmasını sağlamak isteği üzerinde duruluyor. Anne- kızın cesetleri, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Jandarmanın geniş çaplı soruşturması sürerken Darıca İlçesi'nde oturan Elif Okutan'ın babası Mehmet Kurnaz, yaşadıkları acıya katlanmanın mümkün olmadığını söyledi. Kızının hayat dolu bir insan olduğunu söyleyen Mehmet Kurnaz, “Cinnet geçirip kendini öldürmeye karar verse dahi torunumu öldürmezdi. Silah temin edebilecek bir insan da değildi. Cumartesi günü eşim, kızım, damadım ve torunum Tuzla'ya gezmeye gitmiştik. Eve döndüğümüzde eşime yemek hazırlamasını söyledim. Yemeğe alt katımda oturan kızımı ve damadımı da çağırdım. Kızım, torunumla birlikte kırtasiyeye gidip geleceklerini söyledi. Saat 20.00 sıralarında evden ayrılan kızım ve torunum, gece yarısına kadar dönmedi. Damadım ile birlikte önce Devlet Hastanesi'ne gidip giriş kayıtlarını kontrol ettik ama bir sonuca ulaşamadık. Sonra polis karakoluna giderek, durumu bildirdik. Fotoğraflarını verdik ve haber beklemek üzere eve döndük. Sabah tekrar karakola gittiğimizde damadımla polis, Eskihisar'a doğru gitti. Bana bilgi vermediler. Oradan döndüklerinde acı olayı öğrendim” dedi.

ÇAMLIĞA NASIL GİTTİ?
Eşi Elif Okutan ve kızı Yağmur ölü bulunan Metin Okutan ise yaşadığı şok nedeniyle konuşmak istemedi. Bulunan tabanca da kriminal laboratuvarında incelemeye alınırken, anne- kızın diğer yakınları olayın intihar olduğuna inanmadıklarını söyleyerek, “Bir sorunu yoktu. Tabancayı nederen bulacak? İntihar için neden gece karanlığında 7 kilometre uzaklıktaki Eskihisar çamlığına gitsin. Kaçırılıp öldürülmüş olabilirler” dedi. - DHA