Çorum'da geçtiğimiz hafta ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Ortaköy İlçesi Cevizli Köyü'nde yaşayan ve akli dengesi yerinde olmadığına dair raporu bulunan 29 yaşındaki Pelin Cengiz, jandarma tarafından ormanda baygın halde bulundu.
Üzerindeki kıyafetleri parçalanmış olan Pelin Cengiz, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cengiz'in, kayıp olduğu bir hafta içinde ormanda ot yediğini ve göletten su içtiğini söylediği öğrenildi.
Geçen hafta çarşamba günü evinden çıkan Pelin Cengiz, evine dönmeyince ailesi kayıp başvurusu yaptı. Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği'ne bağlı ekipler, jandarma ile Ankara'dan gelen özel arama kurtarma ekibinin de katılımı ile birlikte ortak arama çalışması başlatıldı. Çabalar bugün sonuç verdi.
ORMANDA BAYGIN BULUNDU
Jandarma, Pelin Cengiz'i yaşadığı köye yaklaşık 5 kilometre uzakta Çorak Çeşme Köyü ormanlık alanında yerde yatarken baygın buldu. 8 gün ormanda aç susuz kalan Pelin Cengiz ambulansla hemen Ortaköy Devlet Hastanesi'ne, oradan da Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
ANNE VE BABANIN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Köylüler, jandarma ve diğer ekiplere Pelin Cengiz'in bulunmasında gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti. Kızlarının bulunduğu haberini alan baba Abdurrahman ve anne Gülşen Cengiz ise sevinç gözyaşlarına boğuldu.
OT YEDİ, GÖLETTEN SU İÇTİ
Hastanedeki ilk ifadesinde Pelin Cengiz 8 gün boyunca ot yediğini, gölet gibi yerlerden su içtiğini, ağaç diplerinde uyuduğunu söyledi. Doktorlar ise hastanın aç ve susuz olmasından dolayı aşırı derecede bitkin halde olduğunu serum takviyesi ile tedavisine başlandığını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.