Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen kan bağışının verimli olmasının ardından bu yıl da ikinci kez düzenlenen kan bağışı kampanyasında Kızılay yetkililerinden eğitim alan ormancılar tekrar kan bağışında bulundu.
Nazilli İşletme Şefliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde ormanların önemi kadar kan bağışının da önemli olduğunun altını çizen yetkililer “Kurum olarak üzerimize düşeni yaparak hayati önem taşıyan kan bağışını Türk Kızılay'ımız için gerçekleştirdiğimizden dolayı çok mutluyuz. Bizim gibi her kurumun hatta 18-65 yaş arası sağlıklı vatandaşımızın kan bağışında bulunmalarını diliyoruz" dediler. Kızılay yetkilileri ise “Kan bağışının kesinlikle olumsuz etkisi yoktur. Aksine vücudu gençleştirdiği için yaşamı uzatır. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganı ile yola çıktık ve halkımızın duyarlı davranarak ülkemize ve Kızılay'ımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü ülkemizde kan ihtiyacı hat safhada. Türkiye genelinde geçen yıl toplanan kan bir milyon 135 bin ünite civarında. Ama ihtiyacımız olan kan miktarı bir milyon 800 bin ünitedir. Özellikle kış aylarında kan bağışı az olduğu için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Hastanelerin kan ihtiyacının yüzde 60'dan fazlasını kurumumuz karşılıyor. Bu konuda Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu'nun büyük desteği var. Yoğun tempo arasında yine de kan bağışında bulunuyorlar. Nazilli halkı başta olmak üzere örnek davranış sergileyen Orman İşletme Müdürlüğümüz en önemli destek verenlerimiz arasında yer alıyor. Nazilli'de çeşitli esnaf odaları, Müftülük, Ticaret Odası, kurumlar ve okullar kan bağışında öncülük yapmaya devam ediyor. Geçen yıla oranla yüzde 20'lik artış gördük. Herkesin Kızılay gönüllüsü olması için çalışmamızı, eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Köyümüzde yaşayan vatandaşımıza kadar herkese ulaşarak ata yadigârımız Kızılay'a sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.
Kampanya kapsamında İşletme Müdürlüklerinde idari kadro ile birlikte yangın söndürme işçileri de kan bağışında bulundular. Kızılay yetkilileri tarafından ise desteklerinden dolayı İşletme Müdürlüğüne plaket verilerek teşekkür edildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg