7 hava aracı, yüzlerce kara aracı ve bin 500 işçiyle yangın sezonuna hazır olan orman yangını söndürme ekipleri yangınsız bir sezon ümit ediyorlar.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman yangınlarına karşı mücadele için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kara gücünü oluşturan Orman Yangın Söndürme ve Arazöz ekipleri eğitimden geçirildi. Hava gücünü oluşturan uçak ve helikopterler bölgelerinde her an göreve hazır vaziyette konuşlandırıldı.
Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölge olan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sahasında yangınlarla mücadele için hazırlıkların tamamlandığını belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, ekipleri kışlalarında her an müdahaleye hazır durumda konuşlandıklarını söyledi.
Bodrum-Milas Havaalanında iki adet uçak konuşlandırıldığını dile getiren Ali Yıldırım, Fethiye, Milas ve Marmaris ilçelerinde su atma özelliği olan helikopterlerin görev yerlerinde bulunduğunu kaydetti. Bugün itibariyle Nazilli’de de bir helikopter konuşlandırıldığını ifade eden Yıldırım Orman Genel Müdürlüğü’ne ait personel taşıma amaçlı helikopterin ise Ula’daki üssünde görev başı yaptığını dile getirdi.
YAĞMURLARLA BÜYÜYEN OTLAR TEHLİKE ARZEDİYOR
Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım bu yıl Temmuz ayına kadar havaların orman yangınları açısından iyi geçtiğini ancak yağışlardan dolayı orman içerisinde otların normalden daha fazla büyüdüğünü dikkat çekerek, sıcakların ileriki günlerde daha da artmasıyla kuruyan bu ot tabakasının yangınlar açısından çok büyük risk oluşturacağını söyledi. Bölge Müdürü Yıldırım, bölgede yaşayan ve bölgeye turistik amaçla gelen herkesin orman yangınlarına karşı çok dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.
‘2011 YANGIN SEZONUNA HAZIRIZ’
Her yönüyle yangın sezonuna hazır olduklarını dile getiren Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Uçak, helikopter, eğitilmiş personel, teknik araç ve gereçle 2011 yangın sezonuna hazırız. Bizim hedefimiz yangınsız bir sezon geçirmek. Aydın ve Muğla illerimizde orman yangını sezonunda 2 amfibi uçak, biri idari, 4'ü su atan 5 helikopter, 12'sinde kamera bulunan 57 yangın gözetleme kulesi, 126 arazöz, 109 koruma ve keşif motosikleti, 50 yangına ilk müdahale aracı, 21 ton kapasiteli 32 su ikmal aracı, 10 greyder, 8 treyler, 12 dozer, 172 yangın havuzu, bin 500 işçi ve 260 teknik eleman ile mücadeleye hazırız” dedi. (İHA)