Aydın"ın ilçelerinden ve köylerinden gelen kooperatif üyesi ormancılar ziyarette, sorunlarını ve yapmak istedikleri çalışmaları dile getirirken, Vali Coş"a, sağlık için önemli faydaları bulunduğu kanıtlanan, toplamış oldukları altın çilek ürününden hediye etti.
Ziyaret sohbet ortamında gerçekleşirken, ziyarette konuşan Aydın Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Orta, Aydın genelinde kendilerini bağlı 23 bin üyelerinin bulunduğunu kaydederek; “Köylerde, daha fazla örgütlenme sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Başkan Orta, köylere orman ürünlerinin işlendiği işletmeler açılması ile ilgili talepleri olduğunu ve Türkiye"nin çeşitli bölgelerinde bu tip kuruluşların olduğuna dikkat çekerek; “Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ile ilgili ortak bir çalışma yapılabilir. Köylümüz ve ormancımız bu konuda maddi olarak bu konuda hem istifade edebilir hem de devletimize ekonomik bir katkısı olur” dedi. Ürettikleri ürünleri sergileme ve pazarlama aşamasında, çaba sarf ettiklerini ve bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini dile getiren Orta, “Bu konuda sizlerden yardım istiyoruz. Ormanlardan elde ettiğimiz çok önemli ürünler var . Tanıtım yapmak için öğretmen evi ve polis evi gibi dışarıdan gelen vatandaşlarımızın kaldığı yerlerde ürünlerimizi sergileyip, satışa çıkarabiliriz” diye konuştu
Vali Coş da, ormancılara kendisini ziyaret ettikleri için teşekkürlerini sunarken, ormancıların ramazan ayını kutladı. Valilik ve İl Tarım Müdürlüğü olarak yenilikçi çalışmalara ve projelere katkı sağladıklarını ifade eden Coş; “Bugün artık her evin masrafı arttı. 15-20 yıl önceye baktığımızda evlerde telefonlar ve cep telefonları bu kadar yaygın değilken gelişen teknoloji ile birlikte, cep telefonları, internet, bilgisayar gibi unsurlar ihtiyaç haline geldi. Yeniliklere kapalı olduğumuzda, hayatın getirdiği bu ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyoruz. Daha fazla kazanç elde edilecek şekilde çalışmalar yapılması lazım. Tabiatı, toprağı, suyu en verimli ve en karlı şekilde çalıştırmanın yollarını aramalıyız. Bu açıdan sizin yaptığınız müşterek ve birlik içindeki bu kooperatifleşme çalışması önemli” dedi. Ormancıların yetiştirdiği ürünleri tanıtım konusunda da Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Coş; “ Ürünlerinizi sergilemek için kendiniz yer tespiti yapıp bize sunarsanız yardımcı oluruz. Kendi kurumlarımızda da sergilemek için elimizden geleni yaparız. Valilikte de Aydın ürünlerinin sergilendiği bir yer ayırabiliriz” diye konuştu.