Meclis Adalet Komisyonu, geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun aksayan yönlerini düzeltmek için hazırlanan ve 170 kanunda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarıyı kabul etti. 651 maddeden oluşan tasarıdaki bazı yasak ve cezalar şöyle:

* Orman yangınına yol açanlara 2 yıldan 7 yıla kadar, kasten orman yakanlara 10 yıldan az olmamak üzere hapis; devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde orman yakanlara da müebbet hapis cezası verilecek.

* Sahte doktora 5 yıla kadar hapis.

* Çocuğunu okula yollamayana her gün için 10 YTL. Buna rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebebini okul idaresine bildirmeyenlere 300 YTL.

* Kıyı şeridine girişi önleyene 10 bin YTL.

* Grev çadırı kurana 6 ay hapis.

* Kurbanı sağlığa aykırı kesene 1500 YTL.

* Pitbull yetiştirene 3 bin YTL.

* İzinsiz cenaze gömen ya da başka bir yere nakledene 100 YTL.

* Otobüs, dolmuş gibi toplu taşım araçlarında belediyelerin belirlediğinden fazla ücret talep edene 250 YTL.

* Hastalardan fazla ücret alan özel hastanelere 10 bin YTL. Tedavisini üstlendiği hastaları, yerine vekil bırakmadan izinsiz terk eden uzman doktorlara, 2 bin YTL.

* İzinsiz posta kutusu açana 250 YTL.

* İzinsiz tüfek ve tabanca imal edenlere 1-3 yıl hapis.

* Terminal ve ara durak dışında yolcu indirip bindirene 300 YTL.

* Horoz, köpek dövüştürene 1500 YTL.

* Kültür ve tabiat varlıklarının yıkılmasına, bozulmasına, tahribine, yok olmasına sebebiyet verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar, yurtdışına çıkaranlara ise 5 yıldan 12 yıla kadar hapis.