Geçen 14 Ağustos’ta, Yeni Foça Gözde Kent Sitesi yakınlarındaki ormanlık alandan alevler yükselmiş, itfaiyenin müdahalesiyle söndürülmüştü. Yangında, 4 hektar kızılçam ormanı kül olurken, polisi arayanlar, sırtlarında çanta bulunan üç kişinin bölgeden koşarak ayrıldığını bildirdi. İlçenin tüm yollarını kesen polis, sırt çantası bulunan, çoraplarına çalı ve ot yapışan 16 yaşındaki M.Ö., 19 yaşındaki S.T. ve 20 yaşındaki F.Y.’yi yakaladı. İncelemede, sırt çantasındaki belleğin içinde örgütsel dokümanlar, çakmak, kağıt ve naylon parçaları ele geçirildi. İşlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

30 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, yaşı küçük olan M.Ö. hakkında, 24 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Cumhuriyet Savcısı, yaşı büyük olan diğer iki sanığın dosyasını ayırıp, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarını istedi. Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde, sanıkların üçünün de olayın görgü tanıkları tarafından yangının çıktığı ormanlık alandan kaçarken görüldüklerini ve teşhis edildiklerini vurguladı. Sanıkların dava dosyasına, çoraplarına bulaşan çalı, ot parçalarını gösteren fotoğraflar da delil olarak konuldu.

ÖRGÜTE ÜYE DEĞİLİM
Tutuklu sanık M.Ö. ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi. Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olduğunu söyleyen M.Ö., "Hakkari’de oturuyorum. Diğer arkadaşlarımla birlikte İzmir’e geldik. Otogarda bir otobüs şoförüne nerede denize girebileceğimizi sorduk. Çeşme plajlarının paralı, Foça’nın ise parasız olduğunu söyledi. Çankaya semtinde bir otele gidip yerleştik. Ardından otobüse binip Foça’ya gittik. Otobüsten deniz kıyısında indik. Sahilde fotoğraf çektirdik. Villaların bulunduğu bölgede dolaşırken, polis gelip bizi yakaladı. Sırt çantasını da Van’dayken ihtiyacımız olur diye aldık. İçindeki gazete parçaları ve naylon poşetler, aldığımızda vardı. İçine de hiçbir eşya koymadık. Flaş bellek de benim değil. Kurumuş ot ve çalılar da köpekten kaçarken bulaştı. Herhangi bir örgüte üye değilim. Abdullah Öcalan ve PKK’nın haberlerini gazete ve televizyonlardan okuyup izliyorum" dedi.

Müzisyenlik yaptıklarını söyleyen S.T. ile F.Y. de suçlamaları kabul etmedi.

HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK
Hakkında 24 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan M.Ö.’nün, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı öğrenildi. Dosyaları ayrılan ve haklarında aynı maddeden dava açılması için dosyaları Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Ferhat Yaşar ve Seyfettin Turan hakkında ise henüz dava açılmadı. (dha)