108 MİLYON TL MALİYETLİ 2 TESİSİN TEMELİNİ ATILACAK

Bakan Eroğlu, 108 Milyon TL’ye mal olacak tesisler hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu,  95.318 metre içme suyu isale hattının yapılacağını, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent ilçeleri ve çevre yerleşim yerlerine içme suyu sağlayacak olan yıllık 45.000 metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşa edileceğini açıkladı.

101 MİLYON TL’ LİK 22 MÜJDEYLE GELiYORUZ

Bakan Eroğlu, “Aydın’a verdiğimiz 1 Milyar 910 Milyon TL’LİK 141 müjdeye ek olarak, 101 Milyon TL’LİK 22 müjdeyle geliyoruz. Böylece Aydın’a toplam maliyeti 2 Milyar 11 Milyon TL olan 163 müjde vermiş oluyoruz. Daha önce verilen 141 müjdenin 106 tanesi tamamlandı, 35 tanesi de devam ediyor” şeklinde konuştu.

 2014 YILINDA AYDIN SUSUZ KALMIŞTI

Eroğlu: “Aydın ve civarının içme suyu problemi vardı. Eğer biz İkizdere Barajı’nı yapmasaydık, 2014 yılında Aydın susuz kalmıştı. Çünkü büyük bir kuraklık vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu açılışı gerçekleştirmiştik. Bugün Aydın susuz kalmadıysa bunu İkizdere Barajı’nın yapımına borçluyuz.

AYDIN’A MENBA KALİTESİNDE İÇME SUYU TEMİN EDİYORUZ

Aydın şehir merkezi ile birlikte 30 yerleşim yerine İkizdere Barajı’ndan ve Tabakhane Deresi’nden yıllık toplam 72,6 Milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilmiştir. Böylece şehir merkezi ile 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan içme, kullanma ve sanayi suyu karşılanmıştır” açıklamasında bulundu.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU YAPAMADIK DESİN, BİZ YAPALIM

“Daha önce Didim, Kuşadası, Söke ve o bölgelerin tamamı için 2 tane baraj planlamıştım. Ama Sayın Özlem Çerçioğlu, ‘DSİ de kim oluyor? Biz bunu yaparız’ demiş.  Bizim baraj planlarımız hazır ama Sayın Başkan yapacağı için, bekliyoruz. O bölgeler susuz kalırsa mesulü ben değilim. Özlem Çerçioğlu şunları söyleyecek: ’Biz bu barajları yaparız demiştik ama yapamadık. Özür diliyoruz. Sayın Bakan bu barajları yapabilir.’ Bizler de hemen yatırım planlarımızı uygulamaya koyarız” şeklinde konuştu.

AYDIN’A SON 15 YILDA 4 MİLYON 900 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

Aydın’a yapılan kamu yatırımlarında birinci sırada Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Aydın’a son 15 yılda 19 Milyar TL’lik yatırım ve destek sağlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı son 15 yılda olarak 4 Milyon 900 Milyon TL yatırım yaparak bakanlıklar arasında birinciyiz” açıklamasında buluştu.

 

AYDIN’IN MÜNBİT TOPRAKLARINI SULAMAYA AÇACAĞIZ

Aydın’da sulanmadık toprak bırakmayacaklarını, bu yılı da sulamalarda hamle yılı olarak nitelendirdiklerini belirten Bakan Eroğlu,”2003 yılından bugüne kadar tamamlanmış sulama tesisleri ile toplam 426.200 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 469 Milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır” dedi.

Taşkın korunma tesisleriyle halkı ve toprağı koruduklarını belirten Bakan Eroğlu tamamladıkları 89 dere ıslahı ile Aydın şehir merkezi, 111 meskûn mahal ve 94.119 dekar arazi taşkınlardan korunduğunu açıkladı.

Erozyon ve çölleşmenin Aydın’ı bekleyen tehlikeler olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Aydın’ın engebeli dağları erozyona çok müsait. Aydın Ovası 100-150 sonra çöl olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu tehlikeye karşı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir müjdem var.  Erozyonla mücadele için ağaçlandırma çalışması yapacağız. O bölgelere zeytin, kestane, fıstık çamı gibi türler dikeceğiz. Bu alanları da o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza kura yoluyla dağıtıp, vatandaşlarımıza ek gelir sağlayacağız.

ARAZİ BİZDEN, PARASI BİZDEN, DİKMESİ BİZDEN, GELİRİ VATANDAŞIN

Her işletme müdürünün bir köyle ilgileneceğini belirten Bakan Eroğlu, “Arazi bizden, parası bizden, dikmesi bizden, geliri vatandaşın. Bu kıyağı baba oğula yapmaz. Arazisine bakamayan vatandaşlara da bir müjdem var. Arazinizin durumunu bize bildirin, biz de ne istiyorsanız onu dikelim. Paranız yoksa %65’i devletten hibe, gerisini de siz tamamlayın. Bu şekilde bir seferberlik başlatıyoruz” dedi.

Orman varlığı ağaçlandırma faaliyetlerinde 2018 yılında hedeflerini açıklayan Bakan Eroğlu, “20.330 dekar alanda çalışma yapılarak 5,4 milyon fidan toprakla buluşturulacak ve 3,1 Milyon fidan üretilecektir” dedi.

Aydın’daki tüm okul bahçelerini çiçek bahçesi yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda çiçek dikecek.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA