Kastamonu Havaalanı’da yapılan yangın söndürme tatbikatına Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işletme müdürlüklerinde görevli yangın söndürme işçileri katıldı. Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel başta olmak üzere çok sayıda ormancının ilgiyle izlediği yarışma, asıl amacının, ekipleri zinde ve her zaman olası yangınlara karşı hazır tutmak olduğunu söyledi. 
 
Beşel, bu tür tatbikatların daha çok olası yangınlara hazırlıklı olmak amacıyla yapıldığını bildirdi. Tatbikatı daha heyecanlı hale getirmek için yarışma düzenlediklerini de ifade eden Bölge Müdürü Beşel, ‘2009 yılından beri bu yarışmayı düzenliyoruz. İstiyoruz ki; ekiplerimiz yangına teyakkuz halinde olsun. Bu tatbikatta onlardan biri, bu tür eğitimlerimiz devam edecek’ dedi. Başel, Orman Genel Müdürlüğü’nden sağlanan destekle yangın söndürme araç filosunu güçlendirdilerini belirtti. 
 
Tatbikata katılan yangın söndürme ekiplerine yarışma kuralları hatırlatıldı. Ekipler, zamana karşı 250 metre uzunluğunda hortum serme, su sıkma, 100 metrede köpük sıkma ve yangını söndürdükten sonra tekrar zamana karşı hortum toplama gibi bölümleri başarı ile yerine getirdi. Yarışma sonunda geçen yılın birincisi Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekibi birinci olmasına karşın, köpük sıkma işlemini 100 metre yerine 150 metrede yaptığı için diskalifiye edildi. 
 
Yine Karadere ekibi de hortum sermede yaptığı hatadan dolayı diskalifiye edilince, yarışmada Samatlar ekibi birinci, Daday ekibi ikinci ve İhsangazi ekibi de üçüncü oldu. Yarışmada derece giren yangın söndürme ekiplerinin bulunduğu Orman İşletme Müdürlerine kupa, ekipte yer alan işçilere kupa ve cumhuriyet altını hediye edildi. 
 
Birinci olduğu halde diskalifiye edilen Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekip başı Hadi Özbay, yarışmada şike olduğu iddiasında bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü İlhan Gökmen ise, ‘Şike yok. Biz burada yarışma yapıyor, yangına müdahale ediyoruz. 
 
Ama önce kuralına uygun müdahale edilmesi gerekiyor, kişi kendisini riske atıyorsa, kurallara uymuyorsa, müdahale de önce insan diyoruz. Önce insan olduğu için kuralına uygun yapanlar sonuna kadar götürdü. Bazıları kuralları atladılar. Kuralları atlayanlar diskalifiye oldular’dedi.(dha)