21-26 Mart tarihleri haftasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla Aydın"da düzenlenen törenlere katılan herkes fidan dikerek orman haftasını kutladı.
Aydın"ın Çine İlçesi Özeren Köyü"nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş"un yanı sıra, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, daire müdürleri, TEMA üyeleri, öğrenciler ve köylüler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Süleyman Gündeay, Aydın"da yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinden bahsederek, ormanların önemini anlattı.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Hüseyin Avni Coş ise herkesin yaşamı boyunca ağaç dikmesi gerektiğini hatırlatarak, ormanların önemini herkesin bildiğini söyledi. Öğrencilere ve miniklere ağaç dikmenin ve ormanların iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Vali Coş, Aydın"da her yıl en az bir milyon fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.
Törende konuşmaların ardından Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, kamera, fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Tören sonunda etkinliğe katılan protokol üyeleri ve öğrenciler 20 hektarlık boş alanı 15 bin 300 kızılçam ve badem fidanı dikerek boş araziyi geleceğin ormanı yapmak için ilk adımı attılar.