Otobüs kısa sürede alev topuna döndü. Yaşananlar bir iş yerine ait güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

Olay Okmeydanı Şark Kahvesi civarında, dün iftar saatinde meydana geldi. Ellerinde molotof kokteylleri bulunan yüzleri maskeli terör örgütü yandaşları, yolun sol şeridinde gitmekte olan belediye otobüsünü durdurdu. Molotoflu grubu gören otobüs şoförü, hemen dışarı çıktı.

Bu sırada otobüse giren bir kişi, molotofları ateşleyerek otobüse attı. Caddede bulunan diğer grup da art arda otobüse molotof kokteyli atarak olay yerinden kaçtı.

İşte örgüt yandaşlarının otobüs yaktığı anlar - Video

Otobüs bir anda ateş topuna döndü. Alevler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay sırasında çevredeki esnafın ve vatandaşların yaşadığı korku dolu dakikalar kameralara yansıdı. Bazı esnaflar iş yerlerinin önündeki malzemeleri toplamanın telaşına düştü. Caddede yürüyen vatandaşların da alevlerden etkilenmemek için koşuşturdukları gözlendi.

Bu arada olay yerine yaklaşık 500 metre mesafedeki itfaiye ekiplerinin, olay yerine10 dakika sonra ulaşmaları ise dikkat çekti. Otobüs tamamen yandı. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.