Kadıköy Bostancı'da meydana gelen ve bir emniyet amiri ile bir vatandaş ve eylemcinin hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili soruşturma tamamlandı. Vatan Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun da yer aldığı 14 kişiye örgüt üyeliğinden dava açılması bekleniyor.

Selimiye Kışlası'na havan saldırısı ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na bombalı paket göndererek adını duyuran Devrimci Karargah örgütüne yönelik iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan iddianame başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın incelemesinin ardından iddianame mahkemeye gönderilecek.

Bostancı'da 27 Nisan 2009 'da Emniyet Amiri Semih Balaban'ın şehit olduğu ve terörist Orhan Yılmazkaya ile bir vatandaşın öldüğü çatışma sonrasında gözaltına alınan 14 kişinin de sanık olarak yer alması bekleniyor. Olayla ilgili tutuklananlar ise şunlar: Örgütün teorisyeni olduğu iddia edilen Mehmet Yeşiltepe, Vatan Gazetesi internet sitesi genel yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu, Fatih Aydın, Özgür Dinçer, Süleyman Gürkan Anıl, Sevim Öztürk, Ergin Öncü, Ceren Sütlaş, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Melek Seven, Metin Akdemir ve Nail Arıkan. Sözkonusu terör örgütü, bir polisin şehit edilmesi 16 kişinin yaralanması ve bombalı eylem gerçekleştirmekle suçlanıyor. Cihan