Kılıçdaroğlu, “Bırakın toplayabilirlerse kurultayı toplasınlar” dedi
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası parti içi muhalif kanattan yükselen “olağanüstü kurultay” çağrılarını değerlendirirken, “Örgüt isterse, delegemiz isterse kurultay yaparız. Çıkar hesabımızı veririz” dedi. 
 
CHP MYK seçim sonuçlarını masaya yatırmak için dün Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Bazı MYK üyeleri, kurultay isteyenlerin çoğunluğunun delege olmadığını belirterek, “Bunların gücü yok” değerlendirmesi yaptı. İl başkanlarının da büyük bölümünün kurultay talebinin bulunmadığını ifade ettiği öğrenildi.  
 
Çıkar hesabımızı veririz
 
Toplantıda ağırlıklı olarak MYK üyelerini dinlemeyi tercih eden Kılıçdaroğlu’nun, parti içi demokrasiyi artıracak yeni bir tüzükle kurultay arzusunu dile getirdiği, tüzük şartlarına uygun gelecek olağanüstü kurultay talebi karşısında ise “gereğini yerine getireceğini” söylediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Örgütümüz, delegemiz isterse kurultay yaparız. Çıkar hesabımızı da veririz” dedi. Kılıçdaroğlu bu sözlerinin ardından MYK üyelerine, “Bırakın toplayabiliyorlarsa kurultayı toplasınlar. Sizler ‘imza vermeyin’ diye kimseyi aramayın lüften” uyarısında bulundu.  
 
CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultay için delegelerin yüzde 20’sinin imza vermesi, kurultayın toplanıp gündemine seçimin konulabilmesi için 651 delegenin imzası gerekiyor.
 
Türkiye gezileri sürecek
 
MYK’da seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. CHP’nin oylarının beklenenden düşük çıkmasında CHP’nin bir bölüm oyunun MHP’ye kaymasının ve AK Parti’nin CHP’nin seçim projelerinden sözleşmeli personelin kadroya alınması gibi bazı vaatlerini sahiplenip, süratle uygulamasının etkili olduğu ve seçmene CHP’nin vaatlerinin ‘uygulanabilir’ olduğunun yeterince anlatılamadığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki yemin töreni ve güvenoylamasının ardından Türkiye gezilerini sürdürerek, CHP projelerini vatandaşa anlatmaya devam etmeyi planladığı öğrenildi.  
“Görevi bırakmaya hazırız”
 
Toplantıda MYK üyeleri CHP liderine “görevi bırakmaya hazırız” mesajını açıkça iletti. Ancak Kılıçdaroğlu ifadeleri karşısında sessiz kalmayı tercih etti.  
 
KILIÇDAROĞLU’NUN ÖZEL KALEMİ AYRILDI
 
Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Hamret Şafak Erdemiş’in sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiği öğrenildi.
 
vatan