Denizli Kara Kuvvetleri Komutanlığı 11. Tugayda görev yaparken eşi başörtülü olduğu için üstleri tarafından baskı gören yüzbaşı Hayrullah Karadeniz, 01 Ekim 1987'de Ankara Merkez Komutanlığı'ndan gele uyarı ile görevli ve ödenekli olarak Ankara'ya gitti. Ancak hiçbir neden gösterilmeksizin Mamak Askeri Cezaevinin bir hücresine atıldı.


Hücrede istifaya zorlandım

Star'ın haberine göre, Karadeniz, hücrede yaşadıklarını şöyle anlattı: ''Hücrede beklerken Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Kemal Yamak tarafından imzalanmış bir "Savunma" yazısı hücreme atıldı. 

Yazıda 'İrticai faaliyetler ile ilgili konuların tahkikatında sizin de bu faaliyetlerle meşgul olduğunuz ilgililerce rapor edilmiştir. Atatürkçü düşünce ve davranışlara uymayan, laikliğe aykırı eylemleriniz hakkındaki savunmanızı 15 Ekim 1987 tarihine kadar vermenizi rica ederim' ifadeleri vardı. Ertesi gün Kara Kuvvetleri İstihbarat Bşk. Tuğg. Kemal Erdoğdu nezaretinde MİT ve Askeri İstihbarat görevlilerinin yaptığı sorgulamada kayda değer bir şey çıkmadı. Namaz kıldığım, eşimin başörtüsü ve çocuğumun sünnet davetindeki dini ifadeler, irtica delili olarak soruldu. Sorgulama sonunda istifa etmem halinde YAŞ'a sevk edilmeyeceğim ifade edilerek istifa etmem için bir hafta süre verildi. Kendilerine istifa edeceğime dair söz verince beni hücreden çıkardılar."

Kariyer karşılığı casusluk

İstifasının ardından KİPTAŞ'ta çalışırken arandığını belirterek şöyle konuştu: "Bana İstanbul Belediye ve İl çevresindeki irticai olarak değerlendirdikleri AK Parti, cemaat ve tarikatlara karşı yapılacak operasyonlarda birlikte çalışmayı önerdiler. Daha yüksek bir kadroya atanmamda destek olacaklarını söylediler. Bunu reddettim."