Aydın, Muğla, Bodrum ve Didim’de organize olarak piyasaya sahte para sürdükleri tespit edilen şebekenin elebaşı ve diğer elamanlarının yakalanması için operasyon başlattı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Adnan Menderes ve Ramazanpaşa Mahallelerindeki iki ayrı işyerine sahte 100 TL vererek alışveriş yapmaya çalışan 1’i çocuk 2 şüpheli vatandaşların fark etmesi ve polisin takibi sonucu suçüstü yakalandı. 16 yaşındaki H.Y., Ramazan Paşa Mahallesi’ndeki bir markete verdiği sahte 100 TL, market sahibi tarafından fark edildi. Market sahibi H.Y’yi iş yerinden çıkarmayarak polisi aradı ve marketine gelen polislere teslim etti. 27 yaşındaki F.Y ise Muğla Bulvarında bulunan Tansaş’ta sahte 100 Lira’yla alış veriş yapmak istedi. Güvenlik kameralarından tespit edilen F.Y ikamet ettiği evde İ.B (16) ve E.K (17) ile birlikte gözaltına alındı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ve Büro Amirliği’nce gözaltına alınan şahıslar emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Polisin yaptığı sorguda Aydın’da yakalanan zanlılarla birlikte hareket ettikleri tespit edilen diğer şüphelilerin bugüne kadar Aydın, Muğla, Bodrum ve Didim’de piyasaya 40 adet sahte 100 LT sürdükleri ortaya çıktı. Sahte para şebekesinin elebaşılığını yapan kişi ile diğer elemanlarının yakalanması için Aydın ve Muğla’da geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

20110924ay467168_03.jpg