Tarım İl Müdürlüğü tarafından içme suyu amacıyla inşaat edilen ve yakın zamanda su tutulmaya başlayacak olan İkizdere Barajı"nda suyun korunması, tarımsal faaliyetlerden doğan kirliliğin önlenmesi için daha önceden belirlenen baraj koruma alanlarında organik tarımın yaygınlaştırılması çalışmalarına başlandı.
Özelikle barajın kısa ve orta mesafeli koruma alanları içinde kalan Germencik ilçesi Çarıklar köyü, İncirliova ilçesi Eğrek, Karagözler köyleri ile Adın merkeze bağlı Horozköy, Zeytinköy ve Ambarcık köylerinde üreticilerin organik tarıma geçirilmesi, sertifika ücretinin karşılanması için gerekli eğitim ve duyurular çalışmaları tamamlandı.
İncir ve zeytin tarımının hakim olduğu bu bölgedeki köylere öncelikle Tarım İl Müdürlüğü görevlilerince, organik tarımın önemi gece eğitimleriyle anlatıldı. Eğitimler sonucunda organik tarım yapmak isteyen üreticilerin başvuruları ve gerekli evrakları köylerine gidilerek alındı. Üretim alanı ve kişilerin belirlenmesinden sonra bölgede sertifikalandırma işlemlerinin yapılacağı belirtildi.