Söke Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda Söke"ye bağlı köy muhtarlarına organik tarım anlatıldı. Toplantıda Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Söke Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Jülide Abacı ve köy muhtarları bulunurken; toplantıda İl Tarım Müdürlüğü"nden Ziraat Mühendisleri Aynur Kurt ve Fahire Babaeren konuşmacı olarak yer aldılar.
Günümüzde organik tarımın öneminin artığını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, en iyi ve en kaliteli ürünü üretmenin çiftçilerin görevi olduğunu söyledi. Organik tarım ve önümüzdeki günlerde zeytin arazilerinde yapılacak uygulamaları konuşmak üzere muhtarlar ile toplantı yapmayı uygun gördüklerini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; üretimlerin ilaçsız, kaliteli bazda gerçekleşmesini temenni ettiğini kaydetti.
Toplantıda muhtarlara organik tarım üzerine bilgiler veren İl Tarım Müdürlüğü"nden Ziraat Mühendisleri Aynur Kurt ve Fahire Babaeren; dünyada nüfusun artması ile birlikte özellikle gıda ihtiyacının çok yüksek boyutlara geldiğini, 1970"lerde başlayan üretimi daha çok arttırmak için uygulanan kimyasalların birçok hastalık ve dünyada kirlenmeye neden olduğunu söylediler. Bu durumdan geri dönüşün başladığını yeni tarım sistemlerinde insana ve çevreye duyarlı organik üretime geçildiğini ifade eden uzmanlar; Aydın ilinde 17 sertifikasyon şirketinin bulunduğunu, organik yani sertifikalı üretim yapan çiftçilerin ve kuruluşların giderek arttığını kaydettiler.