Nazilli ilçesine bağlı Aksu köyünde, Organik Mutlu Köy Projesi uygulanıyor.
Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Birol Çıracı, yaptığı açıklamada, dünyada organik tarımın öneminin her geçen gün arttığını belirtti.
Köylerinde de tüm üretimlerini organik olarak sürdürmeye özen gösterdiklerini ve her yıl yaklaşık 300 ton civarında kestane, 350 ton civarında da organik incir işlendiğini kaydeden Çıracı, bu üretimlerini yeni projelerle de destekleyerek gelir imkanlarını artırmaya çalıştıklarını ifade etti.
Çıracı, bu kapsamda yaklaşık 1 yıl önce bazı projeleri için Türk İş Adamları Platformu (TİAP) bünyesindeki Mucit Türk İş Adamları Platformu (MUTİAP) Genel Koordinatörü Hakan Başlık ile temas kurup kendilerini köylerine davet ettiklerini ve birlikte ''Organik Mutlu Köy Projesi''ni başlattıklarını anlattı.
Bazı yeni ürünler geliştirdiklerini bildiren Çıracı, ''Bu çalışmalarda organik kestane ve incir unu üreterek, bu undan da gevrek yaptık. Besin değeri çok yüksek olan bu ürünü Türk halkına armağan etmek istiyoruz'' diye konuştu.
Organik Mutlu Köy Projesi Koordinatörü Hakan Başlık da organik üretimin hem çevre hem de insan sağlığı açısından çok büyük önem taşıdığını belirtti.