Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 17 ilde uluslararası organ ve doku ticareti yapan şebekeye operasyon düzenledi.

Yaklaşık 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 'resmi belgede sahtecilik', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üye olma ve yardım etme', 'suç örgütleri faaliyetleri kapsamında organ ve doku nakli ticareti yaptığı' iddia edilen çeteye yönelik Antalya, Artvin, Ankara, Aydın, Bartın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Yasadışı 12 nakil yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin Mısır ve İran'da da organ nakli yaptırmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu belirlendi. Çete lideri Yasemin Ç.'nin de böbreğini 80 bin TL karşılığında sattığı ve Gaziantep'te özel bir hastanede nakil bekleyen hasta ile birlikte yakalandığı kaydedildi. Çetenin, organ nakli yapılan kişiden 40 ile 80 bin lira arasında para aldığı, organ verenlere ise 15 bin ile 20 bin lira arasında para verdiği ifade edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden zanlılar, bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.