Aydın Belediyesi tarafından İstasyon Meydanında yaptırılan Organ Bağışı anıtının açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve yaşamlarını yitirmiş organ bağışçısı kişilerin ailelerinin katılımı ile yapıldı.
Organ bağışı anıtının açılışında konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin Aydın"da 4 yılda 23 kişinin 80 organını ihtiyaç sahiplerine bağışladığını belirterek “Ankara Hastanesi ile Aydın Organ Bağış Merkezinin çalışmaları sonucu Aydın 4 yıl sonunda organ bağışında Türkiye birincisi oldu. Organ bağışı çok kutsal bir görev ben de işe yarar bütün organlarımı bağışladım. Organ bağışında bulunan insanların mekanının yüce Allah katında cennet olduğuna inanıyoruz” dedi.
Aydın Valisi Mustafa Malay da organ bağış anıtının çok anlamlı bin günde açılışının yapıldığını ifade ederek “Organlarını ihtiyaç sahiplerine bağışlayanlar büyük sevap kazandı. Bu anıt organ bağışında bulunanları daima yaşatmak için çok anlamlı bir eser. Bu düşünce ile yola çıkan Aydın Belediyesini kutluyorum” diye konuştu. Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak"ın organ bağışının dinen bir sakıncası olmadığını belirtmesinin ardından Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve organ bağışında bulunan kişilerin yakınları hep birlikte anıtın açılışını yaptılar. Vali Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin organ bağışında bulunanup yaşamını yitirenlerin ailelerine plaket verdiler.