Ordu Belediyesi ile bu yıl kuruluşunun 30. yıldönümünü kutlayan Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı'nca (TOBAV) gerçekleştirilen 'Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' yarın başlıyor. Salt çocukların değil, 'içindeki çocuğu koruyan' tüm Ordulu tiyatroseverlerin davetli olduğu festival, bir hafta sürecek.

Selda Güneysu - Cumhuriyet- Türkiye, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’u, çocuklara olan sevgisiyle tanıyor. Ordulu çocukların “Seyit Amcası” olarak bilinen, bu yılın başında DSP’den CHP’ye geçen Torun, çocuklara yönelik sevgisini, kentte TOBAV’ın işbirliğinde düzenlediği “Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali” ile gösteriyor.

Festivalin 7.’si yarın başlıyor. Bir hafta sürecek festival kapsamında, 47 yıllık tiyatro geçmişine sahip Ordu’nun sokakları “şenlik” alanına dönüşecek. Festival kapsamında sokak gösterileri de gerçekleştirilecek. Bu yılki festivale, Venezuella’dan Avustralya’ya; Gine’den Çek Cumhuriyeti’ne; ABD’den Sierra Leone’ye; Hollanda’dan Gana’ya; Belçika’dan Hırvatistan’a; Bangladeş’ten Slovenya’ya; Tanzanya’dan İspanya’ya; İtalya’dan İran’a ve Azarbaycan’dan Brezilya’ya değin dünyanın 40 farklı ülkesinden 60’ın üzerinde tiyatro ekibi başvurdu. Pek çok ülkenin oyunlarının sahneleneceği festivalin mekânları ise Atatürk Kültür Merkezi ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Sahnesi. Festivale katılan tiyatro grupları ve sahneleyecekleri oyunlar ise şöyle:

- Avusturya: “Yurungai Theatre” grubu, “The Little Black Duck/Küçük Kara Ördek”
- Belçika: “Royal University Theatre Of Liege” grubu, “The Pied Piper of Hamelin/Fareli Köyün Kavalcısı”
- Hollanda: “Lichtbende” grubu, “Klikklak”
- İspanya: “Factoria Teatro” grubu, “Moma”
- Bangladeş: “People’s Little Theatre” grubu, “Tasher Desh”
- Gine: “l’Espoire de Guinea” grubu, “Dumdumbah”
- Hırvatistan: “Zagreb Youth Theatre Educational Department-Dance Studio” grubu, “Mahler: Symphony for Nature/Mahler: Doğa için senfoni” ve “The Kid From a Tin Can/Tenekeden Çıkan Çocuk”
- Gürcistan: “Kutaisi Youth Theatre” grubu, “Don Juan”
- Venezuella: “Proyecto Movimiento” grubu, “Azul/Mavi”
- Ankara Devlet Tiyatrosu: “Boğaçhan”
- İzmir Devlet Tiyatrosu: “Sakarca”
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyaroları: “Küçük Hayalet”
- Maltepe Sanat Tiyatrosu: “Ağacın Şarkısı”
- Uçaneller Kukla Evi: “Gün Işını”
- Bulancak Sanat Tiyatrosu: “Keloğlan”
- Hayali Kemal Atan Gür Karagöz Gölge Tiyatrosu: “Şifalı Bitkiler”
- Samsun Tan Sağtürk TAB Sanat ve Dans Okulu: Bale performansı
Festival, 21 Haziran’da sona erecek.