Belediye önünde düzenlenen törende sevinç ve hüzün bir arada yaşanırken, CHP'liler önce dua etti ardından davul çaldırarak seçim zaferini kutladı. İncirliova Belediyesi'nde devir teslim törenine CHP'lilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Yahya Orbay'ın görevi sırasında vefatı nedeniyle belediye meclis üyeliğinden başkanlığa seçilen İncirliova Belediye Başkanı Vahit Dede, "Emanet aldığım bu görevi yine merhum başkanımızın emaneti olan eşi Fadime Orbay'a gönül rahatlığı içinde devretmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Sevinç ve hüznü bir arada yaşayan İncirliova Belediyesi'nin yeni ve ilk bayan Belediye Başkanı Fadime Orbay, eşinin koltuğuna oturmadan önce dua ettirdi. Herkese eşit davranacağını belirten Fadime Orbay, "Sizler bana güvendiniz, bu göreve layık gördünüz. Ben de sizin bu güveninize layık olmaya çalışacağım. Eşimin başlattığı sevgi ve hoşgörü ortamında İncirliova'nın başkanı olarak herkese kapım açık olacak" dedi.
Yapılan konuşmalar ve duanın ardından partililer seçim zaferini davul zurna eşliğinde kutladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelen koyan Fadime Orbay, makamına geçerek çalışmalarına başladı. Fadime Orbay'ın masasındaki isimlikte kendi isminin değil geçen dönem görevi sırasında yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Belediye Başkanı Yahya Orbay'ın isminin yer alması dikkat çekti.
Fadime Orbay'ın makamı görevinin ilk gününde tebrik ziyaretine gelenlerle doldu taştı.