Ekibin sokakta dolaştığı ayakkabılarla fırınların üretim alanlarında galoş giymeden denetim yapması Tarım İl Müdürülüğü yetkililerince uygun bulunmadı. Hamur teknesi başında poz veren İncirliova Belediye Başkanı fırıncılara tam puan verirken, kendisinin bu şekilde hijyen kurallarını ihlal ettiğini farketmediğini söyledi. 
Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, denetim de yapılsa gıda üretimi yapılan bazı bölümlere özel kıyafet ya da galoş giyilerek girilmesi gerektiğini belirttiler. Kendisinin bu konudan haberi olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Fadime Orbay ise kendisini “Denetim yapıyorduk kimse birşey demedi. Herkes girdi ben de girdim. Bizi uyaran olmadı" dedi. 
İncirliova Belediyesi Basın Bürosu tarafından denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada “İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay özellikle Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle ekmek fırınlarını denetledi. Denetimlerinde üretimin hijyenik ortamda olup olmadığı ile ekmek gramajların standardı incelendi. Gecenin ilk saatlerinde başlayan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmazken, denetimi yapılan işyerlerinin hijyen kurallarına uyduğu gözlendi. Temiz bir ortamda üretim yapan fırın işletmecilerini kutlayan Başkan Orbay denetimlerle ilgili yaptığı açıklamasında “Ramazan ayı yaklaşıyor. Suç, ceza ve ödülün dışında her işletmenin insani değerlerle kurallara uyması gerekiyor. Bizim amacımız halkımızın tükettiği su gibi, ekmek gibi temel gıdaların sağlıklı bir şekilde kendilerine sunulmasını sağlamak. Yaptığımız denetimlerde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Ekmekler hem hijyenik ortamda üretiliyor, hem de gramajları standart ağırlıkta. Vatandaşlarımızın bu konuda içi rahat olsun. Halk sağlığı konusunda hiç kimseye taviz verilmeyecek ve Ramazan ayı boyunca de belirli aralıklarla denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu” ifadelerine yer verildi.