Bilindiği gibi Başkan Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu inşaat şirketi tarafından Formula-1 pistinin de bulunduğu Kurtköy'e bağlı Akfırat Beldesi'nde inşaa edilen ve tanesi 1 milyon dolardan satılan ''Milenyum Park'' villalarından 8 tanesi 500'er bin Euro karşılığında Sarı-Lacivertli Yönetim tarafından kulübe kazandırılmıştı..

Ancak bugüne kadar 8 villanın sadece 3'ünün dolu olduğu, bunlarda da teknik direktör Aragones ile futbolculardan Maldonado ile Edu'nun oturduğu ortaya çıktı. Geriye kalan 5 villa ise diğer yabancı oyuncular tarafından rağbet görmedi..

Milenyum Villaları yerine Beykoz Konakları'nda oturmayı tercih eden Roberto Carlos ile yine Kadıköy yakasında yer alan Acarkent Villaları'nda oturan Alex'in, ''Akfırat çok uzak. Bizim şehir içine daha yakın olmamız gerek'' diyerek Millenyum Park'a gitmeyi reddettikleri öğrenildi.

Fenerbahçe'nin diğer yabancı futbolcularından Lugano, Güiza ve Deivid'in de kulübün Millenyum Park'taki villalarında oturmak yerine Acarken'i tercih ettikleri ifade edilirken, Josico'nun henüz otelde, Wederson ile Colin Kazım'ın ise Ataşehir'de oturdukları öğrenildi..

Sarı-Lacivertli kulübün Roberto Carlos'un Beykoz Konakları'nda oturduğu ev için aylık 25 bin, Alex, Lugano, Deivid ve Güiza içinde Acarkent'teki ev sahiplerine 10 biner dolar kira ödediği iddia edildi.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI

"Kulübümüzün bütçemize ciddi bir yük oluşturan kira giderlerini minimum seviyeye çekmek amacıyla bir süre önce satın aldığı villaların tamamı teknik heyet ve sporcularımız tarafından kullanılmaktadır. Söz konusu 8 villada teknik heyetten 3 antrenörümüz ile futbolcularımız Guiza, Deivid, Edu, Josico ve Vederson oturmaktadırlar. Diğer oyuncularımızın da talep etmesine rağmen sadece 8 adet villamız bulunduğu için diğer oyuncularımıza farklı bölgelerde ev bulunmuştur.

Ayrıca yine bu haberde iddia edildiği gibi kulübümüz diğer yabancı oyuncularımızın evleri için 25 bin yada 10 bin dolar değil sadece 4'er bin dolar kira bedeli ödemektedir. Eğer tutulan evlerin kira bedelleri bunun üzerinde ise aradaki fark sporcularımız tarafından karşılanmaktadır."

Hürriyet