SAMSUN"da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen ve başka birisiyle nişanlanan 21 yaşındaki B.K."yı zorla kaçırıp öpen ve kolundan ısıran 24 yaşındaki Hilmi Yaman, tutuksuz yargılandığı mahkeme tarafından "cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Liman Mahallesi"nde geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda, bir markette kasiyer olarak çalışan B.K. iş çıkışında servisle evine gitti. İddialara göre saat 22.00 sıralarında evinin yakında servisten inen B.K."nın yanında başkasının kullandığı bir otomobille duran Hilmi Yaman, genç kızı zorla otomobile bindirdi. Bağırmaması için genç kızın ağzını kapatan Yaman, arka koltukta B.K"yı öperek kolundan ısırdı. Sahil kenarına götürdüğü genç kızın karşı çıkması ve sürekli bağırması üzerine yol kenarına bırakarak kaçan Yaman, şikayet üzerine gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hilmi Yaman, Samsun 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Yaman, genç kızın kendisine iftira attığını öne sürerek, “Ben onun söylediği gün ve saatte başka bir yerdeydim. Bu konuda tanıklarımı da dinlettim. Beraatimi istiyorum” dedi.

"ARKADAŞLIK TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİM"

Ancak duruşmaya katılan B.K. sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Bir süre aynı markette birlikte çalıştık. Bir kaç kez bana arkadaşlık teklif etti. Kabul etmedim ve kısa süre sonra başka biriyle nişanlandım. Olay akşamı da servisten inince beni zorla otomobile bindirdi ve arka koltukta öpmeye çalışıp kolumu ısırdı” diye konuştu.
Mahkeme, sanığıa genç kızı zorla kaçırıp alıkoyduğu ve şehvet hissiyle öpüp kolunu ısırdığı gerekçesiyle "cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Dosyanın Yargıtay"a gitmesi ve sanığın sabit ikameti olmasını dikkate alan mahkeme, Yaman"ı tutuklamadı.