Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyon konusunda geç kaldığını söyledi ve ekledi, "Bundan sonra operasyon neye yarar anlayamıyorum" dedi.

Irak'ın kuzeyine yönelik olası bir askeri operasyonu değerlendiren Yazıcıoğlu, "TBMM'den tezkere çıktı. Meclis'in sınır ötesine asker gönderme kararının ertesinde terör örgütü kalabalık bir grupla geldi 8 askerimizi aldı ve götürdü. Bu hazmedilecek bir şey değil. Terör örgütü 'sen dışarıya asker mi göndereceksin, ben geliyorum' dedi ve 8 askeri götürdü" diye konuştu.
"İş soğutuldu, kokutuldu" diyen Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
"Bundan sonra operasyon neye yarar anlayamıyorum. Ayrıca bu asker sınır ötesine gidecek ama hangi siyasi sonucu almak için gidecek. Hangi kalıcı çözümleri üretmek için dayatma yapacak. Bu da belli değil. Operasyona yandaş olmak, ya da karşı olmak tek başına yetmiyor. Bunun detayını görmek lazım. Şimdi inisiyatif bizde değil. Türkiye bir taraftan itibar kaybediyor bir taraftan da karşı tarafa koz veriyor.

Şu anda terör örgütüne Türkiye'nin gücü yetmeyecek gibi algılanıyor. Bunların hepsi Türkiye'yi yıpratan terör örgütünü de onore eden yaklaşımlardır. Bu politikaları yanlış buluyorum. Bunlar çok yanlış strateji. Türkiye söylememeliydi. Söylediyse de yapmalıydı."

KEDİYE CİĞER TESLİM ETTİLER

Türkiye'nin ABD ile istihbarat paylaşımı yapma kararını "kediye ciğer teslim etmek" olarak yorumlayan Yazıcıoğlu, "Varsa istihbarat yıllardır niye vermiyorlar bize. Ben inandırıcı bulmuyorum. Biz kendi istihbarat kaynaklarımızı iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.

Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Irak'ın kuzeyine yönelik açılımlarını da "ütopik" olarak değerlendirdi. Yazıcıoğlu, "Terörün ve şiddetin olduğu yerde güven olmaz. Güvenin olmadığı bir yerde ilişkiler sağlıklı kurulamaz. Ortak akla dayanan, sürdürülebilir projeler hayata geçirilemez" şeklinde konuştu.

(ANKA)