Aralarında DTP genel başkan yardımcılarının da bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, DTP gençlik yapılanmasında yer alan R.S"nin polise verdiği 40 sayfalık ifade doğrultusunda başlatıldığı öne sürüldü

PKK"nın Türkiye"deki yasadışı faaliyetlerini yönetip yürüttükleri öne sürülen kişi ve kuruluşlara yönelik Diyarbakır merkezli yapılan ve DTP genel başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların sorguları sürüyor. Bu arada, operasyonun başlamasına DTP"nin gençlik yapılanmasında yer alan R.S."nin ifadelerinin neden olduğu öne sürüldü.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi"nde “örgüt üyesi olmak” suçundan yargılanan R.S."nin polise verdiği 40 sayfalık ifadede, PKK-DTP arasındaki ilişkinin ayrıntılı biçimde yer aldığı belirtildi. R.S. polise özetle şunları anlattı:

8 kişilik yönetici kadrosu
“PKK"nın gençlik yapılanmasının tek çatı altında toplanması amacıyla DTP adına faaliyet yürüten gençlik yapılanması, Şubat 2007"de Diyarbakır"da bir konferans yaptı. Bu oluşum PKK"nın Türkiye Çalışma Grubu"nun önerisiyle, Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) adını aldı. Bu oluşumun temel faaliyeti PKK"ya gençlik aracılığıyla yardım etmek, kırsal alana eleman takviyesini karşılamaktır. Bu yapılanma "Türkiye Meclisi" adıyla 30 kişilik birimden oluşuyor. Bunların içinde 8 kişilik bir yönetici koordinasyonu bulunuyor.
Bu oluşumun amacı legal zeminde siyasi çalışma yapmak olsa da, asıl amacı PKK bünyesinde Kandil Dağı"nda oluşturulan Türkiye Çalışma Merkezi"nin (TÇM) talimatlarını gençlere uygulatmak. Örgüt için önem arz eden özel gün ve tarihlerde kitlesel organizasyonları yürütmektedirler. “
Öte yandan, gözaltındaki 8 kişinin irtibat bürosu olarak kullandığı, DTP"li milletvekillerinin ziyaret ettiği bir eve düzenlenen baskında, çok sayıda evraka el konuldu.

Milliyet