MHP Genel Başkanı Bahçeli, sınır ötesi operasyonun 'bir başlangıç olarak kabul edilmesi ve bunun sürekli olmasında karar ve milli duruşun devam etmesi gerektiğini' söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sınır ötesi operasyonun ''bir başlangıç olarak kabul edilmesi ve bunun sürekli olmasında karar ve milli duruşun devam etmesi gerektiğini'' söyledi.

MHP Genel Merkezinde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iki bayram arasında çok üzüntülü günler yaşandığını, en önemli gündem maddesini etnik temelli bölücülük faaliyetlerinin oluşturduğunu ifade etti. Bahçeli, terörle mücadelede kesintisiz, süreklilik kazanmış bir mücadelenin yapılması gereğinin çok daha iyi anlaşıldığını kaydederek, ''TBMM'den sınır ötesi operasyona dayalı olarak alınmış olan bir yetkinin siyasi direktifi çok geç verilmiştir'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aldığı siyasi direktif doğrultusunda çok yüksek bir teknoloji ve komuta anlayışı içerisinde, çok başarılı kabul edilecek bir sınır ötesi operasyonu gerçekleştirdiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu bir başlangıç olarak kabul edilmeli ve bunun sürekli olmasında karar ve milli duruş devam etmelidir. Bölücü terörle yıllardır sürdürülmüş olan mücadele de artık sona erdirilmelidir. Sınır ötesinde bataklık kurutulduktan sonra, yurt içinde bulunan uzantıları da ortadan kaldırılmak suretiyle bölücü terörle olan mücadelede, artık Türk Milleti kesin bir başarı arzusu taşımaktadır ve bu yerine getirilmelidir.

Böyle bir başarılı yolda yürürken, sakın ola silahsızlandırma, kısmi veya genel siyasi af gibi yaklaşımlarla tekrar bölücü terörü cesaretlendirebilecek ve ona yataklık ve yardım yapanları tekrar harekete geçirebilecek bir tarihi hataya da düşülmemelidir. Başlatılmış olan sınır ötesi operasyon mutlaka milletimizin milli hedefleri doğrultusunda şekillenmeli ve 1984'ten bu yana devam eden bölücü teröre artık son verilmelidir.

Bahçeli, TSK'nın mücadelesini yürüten ''erden komuta heyetine kadar'' herkesi kutladı ve başarılar diledi.