Bir balıkçıda çalışan Sebahattin Oruç ve Özkan Tunç'un yakaladığı 3 metre uzunluğunda ve 270 kilo ağırlığındaki köpek balığı , balık tezgahında sergilendi.

Yaklaşık 15 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Sebahattin Oruç, belirli aralıklarla Akdeniz ve Karadeniz'de balık avlamaya gittiklerini söyledi.

Köpek balığı nı Mersin kıyısında yakaladıklarını ifade eden Oruç, ''Gece balık avlamak için Mersin sahiline açılmıştık. Denize 3 tane ağ attık, ama balık 3 ağı da kopardı, 4. ağda zor yakaladık. Bu şimdiye kadar yakaladığımız en büyük balık'' dedi.

Balığı yakalamak için 3 saat uğraştıklarını anlatan Oruç, meraklıları için balığı sergilediklerini söyledi. Balığın boyunun 3 metre, ağırlığının ise 270 kilogram olduğunu belirten Oruç, '' Kayseri liler bu kadar büyük balığı belki de ilk defa görüyor. Balığın kanat uzunluğu da 2,5 metre. Şimdi biraz küçük görünüyor, çünkü kuyruğunun bir kısmını kestik. Balığı parçalayarak kilosunu 35 liradan satışa çıkaracağız'' diye konuştu.

Diğer balıkçı Özkan Tunç da uzun uğraşlar sonucu yakaladıkları balığı vinçle denizden çıkardıklarını kaydetti.

Balıkçının önünden geçen vatandaşlar da Kayseri 'de ilk defa bu kadar büyük bir balık gördüklerini söylediler.

Öte yandan, vatandaşların köpek balığı na ilgisi, balıkçılar için ayrı bir gelir kapısı oluşturdu. Balıkla hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler, balıkçılar a 1 lira ödeyerek fotoğraf çektirdi.