ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde freni patlayan fuil oil yüklü bir tankerin karıştığı kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. Daha önce aynı yerde kazaların meydana geldiği ve önlem alınmadığı ileri süren öfkeli grubu polis havaya ateş açarak dağıttı,

Cizre'de daha önce de kazaların yaşandığı İdil Yolu'nda yine tanker faciası yaşandı. Cizre'ye giden sürÜcüsünün kimliği ve plakası henüz öğrenilemeyen fuil oil yükle tanker, saat 15.30 sıralarında Cizre Tank Taburu'nun bulunduğu yokuştu freni patladı. Sürücüsü hakimiyetini kabettiği tanker, yaklaşyık 300 metre boyuncu park halinde araçları ezip, işlerine çarparak ancak Karayolları Şube Şefliği önünde durabildi. Kazada, ilk belirlemelere göre Özgür Tekin, Ramazan Kalkan, İzzettin Ören ve kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişi ölürken, 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ned tedavi altına alındı.

Tankerin çarptığı 8 araç ve 15 işyeri hasar görürken, elektrik trafosunu da devrilmesi sonucu Cizre'nin bazı kesimlerinde elektrikler de kesildi.

POLİS, HAVAYA ATEŞ AÇTI
Kaza sonrası olay yerine gelen ve olaya müdahale eden polisler ile vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Daha öncede aynı yerde benzeri kazaların meydana geldiğini ve önlem alanmadığını söyleyen bir grup öfkeli vatandaş tepki gösterdiği polislere taş attı. Bunu üzerine polis vatandaşları dağıtmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Öfkeli vatandaşlar daha sonra dağıldı.

GÖSTERİCİLERDEN TAŞLI SALDIRI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'n freni patlayın tankerin, 4 kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanması, araçlar ve işyerine hasar vermesine neden olan kazanın ardından polisin havaya ateş açmasıyla dağılan öfkeli kalabalık yeniden olay yerinde toplandı. Şırnak Valisi'ni önlem almamakla suçlayan kalabalık, Vali Ali Yerlikaya'yı istifaya davet etti. Öfkeli kalabalığın eylemi yasadışı gösteriye dönüşünce polis bu kez göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler buradan polise taşlı saldırıda bulundu.

Polis, kaza bölgesine çembere alırken, Cizre-İdil karayoluna da trafiğe kapattı. Cadde üzerinde bulunan işyerleri sahipleri kepenklerini kapatırken, ara sokaklardaki göstericilerle polis arasında kovalamacaların sürdüğü belirtildi.

MİLLİYET