Siz daha ne olduğunu anlamadan habersiz açılan hesabın faizleriyle birlikte bir borç ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sadece adını duyduğunuz hiçbir ilişkiniz olmayan hatta sadece önünden geçtiğiniz bankada hesabınız olabilir ya da daha önce müşterisi olduğunuz banka hesabınızı kapatmanıza rağmen bilgilerinizle yeni bir hesap açmış olabilir. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre yüzlerce kişi bankaların habersiz açtıkları hesaplardan ve bunların ödemelerinden dertli.

BİLGİLERİMİ KULLANIP HESAP AÇMIŞLAR
“Bankada daha önce banka hesabım vardı. 2009 yılında bu hesabımı iptal ettirdim, kapattırdım. 2011 yılında banka kendilerine daha önce hesap açmaları için verdiğim kişisel bilgilerimi kullanarak iznim olmadan adıma banka hesabı açmış. Bununla ilgili irtibata geçtiğimde herhangi bir başvuru olmadan eski bilgilerim kullanılarak hesabı kendilerinin açtığını kabul ediyorlar. Söz konusu hesabı ben açtırmış olsam hesabı iptal etmek için benim başvurmamı talep edebilirler. Fakat benim bu şekilde bir hesap açılması hususunda bir başvurum yoktur. Bankalarında daha önce bulunan bilgilerim kopyalanarak işlem yapılmıştır. Hiçbir şekilde başvurum ve iznim yoktur. Eğer söz konusu banka hesabı en kısa sürede iptal edilmezse savcılığa giderek kimlik bilgilerimi ve kişisel bilgilerimi kopyalayarak işlem yapan banka hakkında şikayetçi olacağım.”

HABERSİZ HESAP AÇILDI
“Şu ana kadar sadece şubesinin önünden yürüyerek geçmek kadar irtibatım olsa da bana banka bir kağıt göndermişler. Banka kartının içinde olduğu iddia edilen mektupta kartın yerine taralı bir bölüm var. İlk olarak bu banka benim adresimi nereden nasıl buluyor. Tabi ki bankaların kullandığı ortak veri tabanından. Ama benim adres bilgimi almak ve habersiz kart göndermek o kadar illegal bir hareket ki. Ve ayrıca ortada bir kartta da yok. Bu bankada benim adıma yapılan tüm hareketlerin ve/veya işlemlerin iptalini talep ediyorum. Ayrıca bankadan hesabın kapatılması için şubemize gelmeniz gerekiyor şeklinde bir talep gelirse hiç düşünmeden dava açacağım.”

CEP TELEFONUNA GELEN MESAJLA ÖĞRENDİ
“Cep telefonuma mesaj geldi. Hiç kullanmadığım pasif hesabıma 1.000 TL limitli artı para hesabı tanımlandığına dair. Fakat böyle bir talebim veya talimatım olmamıştır. Bankanın müşteri hizmetlerini aradım onlar şubeye attılar. Şubeyi aradığımda da onlar bu işlemi genel müdürlüğün yaptığını söylediler. Kimse ciddiye almadı ve sorumluluk da almadı. Bankanın müşteri merkezine, bölge ve genel müdürlüğüne mail attım cevap olarak böyle bir hesap bir daha açılmayacak cevabı aldım. Ne özür dileme var ne işlemi kimin yaptığı belli. Kısa yoldan konu kapatılıyor. Kmh hesabı bir kredi hesabıdır ve 500 TL üzeri limitlerde ayrıca gelir belgesi de talimatla istenmelidir, bu tüm bankalarda böyledir.