Ayağa kalkmaması gereken ve sürekli tedavi görmek zorunda kalan Didim Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İlyas Şengül için, Milli Eğitim Bakanlığının ''evde eğitim'' uygulaması kapsamında öğretmen görevlendirildi.
Küçük bedeniyle ağır hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan İlyas, eğitimini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen özel öğretmeni Nezire Ata ile sürdürüyor.
Anne Hatice Şengül, oğlunun, kalça kemiğindeki rahatsızlığı nedeniyle günde yarım saat yaptığı jimnastik hareketleri dışında ayağa kalkmaması gerektiğini belirtti.
Oğlunun iyileşmesi için ayağa kalkmaması, rahatsız olan bacağına ağırlık vermemesinin önemli olduğunu anlatan anne Şengül, ''Oğlum bu nedenle okuluna gidemiyor ve 8,5 aydır evde eğitim görüyor'' dedi.
İlyas'ın öğretmeni Nezire Ata ise öğrencisine, Söke Rehberlik Araştırma Merkezi'nin raporu doğrultusunda evde eğitim hizmeti verdiklerini belirterek, bu sayede İlyas'ın eğitiminden geri kalmadığını söyledi.
İlyas ile Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen müfredat doğrultusunda, haftada toplam 23 saat olmak üzere her gün hayat bilgisi, Türkçe, matematik, resim ve müzik dersleri yaptıklarını anlatan Ata, böylece İlyas'ın beden eğitimi dersi hariç tüm dersleri görmüş olduğunu belirtti.
Ata, öğrencisinin derslerinde gayet başarılı olduğunu da ifade etti.
İlyas Şengül de okula gidemese de eğitimine evde devam etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.