Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Danıştay'a ve muhalefete sert eleştiriler yöneltti. Eğitimin dar kalıplarından, skolastik düşünceden, kısır çekişmelerden mutlaka arındırılması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Dünyanın 17. büyük ekonomisi konumuna yükselmiş bir ülkenin, meslek liselerini ideolojik bakış açısıyla ötelemesini, üvey evlat muamelesiyle dışlamasını, bu ülkenin geleceğine vurulmuş acımasız bir darbe olarak görüyorum. Bu ne akla ne de vicdana sığar" diye konuştu.

TIP DÜNYASINA HAVALE EDİYORUM

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Haçlı ordusu' benzetmesine cevap veren Başbakan Erdoğan, "Sayın Bahçeli AK Parti'yi Haçlı ordularına benzetecek kadar densiz bir yaklaşım sergiledi. Bu çatının altında bu ülkede demokrasi mücadelesi veren bir partiyi sen nasıl böyle bir çirkin benzetmeyle ifade edersin. Bir de sağolsun eline metre almış 'bundan böyle AK Partililer bizim sıralara bir metre yaklaşamazlar, yaklaşırlarsa görürler' anlayışını tıp dünyasındaki ilgililere havale ediyorum" diye konuştu.

FAŞİZMİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Konuşmasında faşizm tartışmalarına cevap veren Erdoğan "Sayın Bahçeli benim faşizmi bilmediğimi söylüyor.Sayın Bahçeli biz faşizmi sizin kadar iyi bilmeyiz. Çünkü faşizmle bir ilişkimiz bir bağlantımız yok. Faşizmin özelliklerini bir anlatın da sizin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu daha iyi anlayalım. Yaptığınız yazılı açıklamalarda, savurduğunuz tehditlerden hakaretlerden, kavgacı anlayıştan tahmin edebiliyoruz. Çünkü siz faşizmin hem teorisyeni, hem de bu işin pratisyenisiniz. Anlatın faşizmi de bu millet, milliyetçilik adı altında nasıl kafatasçılığı yaptığınızı daha iyi anlasın" dedi.

OFSAYTI KALDIRACAĞIM DİYENLER

CHP'nin son zamanlarda açıkladığı vaatleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Muhalefette en son geldikleri nokta o ne veriyorsa, ben 5 fazlasını veriyorum noktasıdır. Bu seviye ise geçmişte sandıkta yok olup gidenlerin seviyesidir. Sayın Baykal her aileye 300 TL maaş verecekmiş. Peki kaynak ne, bizden öncekilerin yaptığı gibi Merkez Bankası'nın banknot matbaası. Bu ülkede yüksek enflasyon işte bu zihniyetin eseridir. Bu millet bu vaatlerin bedelini çok ağır ödedi. Ne diyor, gelin önümüzdeki seçimde bize ödünç oy verin diyor. Sayın Baykal bu millet inandığına güvendiğine itimat ettiğine borç verir. Senin itimat edilir yanın yok ki. Neyine ödünç oy verecek. Bu ülkede iki anahtarı ellerinde salladılar bir araba bir ev dediler, her mahalleye trilyoner sözü verdiler, her çiftçiye traktör vaadinde bulundular. Daha da ileri gidip Boğaz Köprüsü'ne otobüs durağı yapacağım, şehre ırmak getireceğim, saat kulesini taşıyacağım, ofsaytı kaldıracağım, deniz getireceğim diyenler bile çıktı. Bütün bunları söyleyenler şimdi emekliliklerinin tadını çıkarıyorlar" dedi

NÜKLEER PROTESTO

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda bulunan iki kişi nükleer enerjiyi protesto eden pankart açtı. Eylemciler polisler tarafından salondan çıkartılırken, eylemcileri çekmek isteyen gazetecilere Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, "Açın kapıları hemen gitsinler, açın kapıları, açın gitsinler. Ülkemizin ciddi meselelerini takip edenler bizimle takip ediyor. Gayri ciddi olanları takip etmek isteyenleri kapıları açın gitsinler" dedi.

Baykal'ın yaşı kemale erdi

"Sayın Baykal'ın hırçınlığını anlıyoruz" diyen Erdoğan, "Yaşı artık kemale erdi. Kemalden de öte artık cemale erdi. Bu seçimde iktidara ulaşamazsa jübilesini müzmin bir muhalefet olarak yapacak böyle bir durum var. Zamanından önce seçim yaparak bu ülkeye bedel ödetmeyeceğiz. Sayın Baykal da Sayın Bahçeli de kendilerini hiç yormasınlar, uçuk vaatlerini de seçim sürecine bıraksınlar" diye konuştu.

CHP'nin gecekondu ziyaretine sevindim

Başbakan Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Atındağ'da bir gecekonduyu ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Seviniyorum, dün Altındağ'da bir garip gurebanın evine gitmişler ne kadar güzel. Millet bunu bekliyor, maşallah güzel gelişmeler oluyor. Ama bu günü birlik olmasın, bundan sonra da devam etsin" dedi.
Yenişafak