İki Türk, Türkiye'nin Moskova Büyükelçili'nde görüldüğü iddialarının gündeme geldiği dönemde Garipoğlu'nu kentin değişik yerlerinde gördüklerini öne sürdüler
İstanbul'da 2 ay önce başı kesildikten sonra cesedi gitar kutusuna konulan Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak her yerde aranan Cem Garipoğlu'nun Moskova'da görüldüğünü iddia edenlerin sayısı artıyor.

Daha önce Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği konsolosluk bölümüne geldiği ve pasaport işlemleri yapılırken, konsolosluk görevlisinin şüphelenmesi üzerine Garipoğlu'nun büyükelçilikten hızla uzaklaştığı belirtilmişti. Aynı tarihlerde Garipoğlunu Moskova'nın değişik yerlerinde gördüklerini iddia eden iki Türk iş adamı daha ortaya çıktı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilerden ilki, Garipoğlu olduğunu düşündüğü kişiyi Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin birkaç yüz metre ilerisindeki Europeyski İş Merkezi'nde gördüğünü iddia etti. Bu tür şeylerle anılmak istemediği için isminin yazılmasını istemediğini belirten görgü tanığı, “Bundan yaklaşık 20-25 gün kadar evvel, iş merkezinin yemek bölümünün olduğu kattaydım. Yüzü hiç yabancı gelmeyen birisini gördüm. Ama o an kim olduğunu çıkaramadım. Sonradan televizyonda gördüğümde hatırladım. Cem Garipoğlu iş merkezinde satıcı ile Rusça bilmediği için yabancı dil konuşarak anlaşmaya ve yiyecek bir şeyler almaya çalışıyorduö dedi.

Görgü tanıklarından ikinci kişi ise, Garipoğlu'nu Leninski Prospekt üzerinde Kafe 15 denen yerde gördüğünü iddia ederek, “Kesin o idi. 20 gün kadar oldu. Kafe 15, iş yerime yakın olduğu için arkadaşlarımla hep orada yemek yeriz. O gün gene oraya gittik. Yüzü hiç yabancı gelmeyen bir kişi gördüm. Yanında da ona benzeyen başka birisi vardı. Derken kafamda o an canlandı ve yanımdakilerine 'Baksanıza bu o, kız arkadaşını öldürüp Rusya'ya kaçan kişi değil mi?' diye sordum. Yüksek sesle konuşunca sanırım sesimi duydu ve ben ona dikkatli dikkatli bakınca rahatsız olup Türk olduğu anlaşılmasın diye yanındaki ile yabancı dil konuşmaya başladı. Daha sonra ise yemeklerini bile bitirmeden çıkıp gittiler. Kafasının üzerinde bir güneş gözlüğü vardı. Saçları ve sakalı hafif uzamıştı. Gördüğüm kişinin Cem Garipoğlu olduğuna yüzde doksan eminimö diye konuştu.


31 PLAKALI ARAÇLARA RUSYA GÜMRÜĞÜNDE DAHA SIKI KONTROL

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan isimsiz mektupta yer alan iddialara göre Cem Garipoğlu'nun Rusya'ya 31 plakalı bir araçla kaçırıldığı iddiası Rusya ile çalışan Hataylı sebze-meyve satıcılarını zorda bıraktı. Türkiye'den Rusya'ya gelen 31 plakalı araçların tamamına yakını yaş sebze -meyve taşıyor.

Moskova'nın iki büyük sebze-meyve pazarından biri olan Hlebnikova pazarında bulunan Türkler sürpriz mektupta yer alan iddiaların gerçek olmadığını ve Hatay'ı karalamak için bilinçli olarak söylendiğini iddia ediyorlar. Mektuptan sonra Rus gümrüklerinde 31 plakalı araçlara daha sıkı kontroller yapılmaya da başlandığını belirten yaş sebze-meyve satıcıları bu işin sanki kasıtlı yapılmış gibi algıladıklarını belirterek, “İşin aslını tam olarak bilmiyoruz ama mektupta söylendiği gibi Cem Garipoğlu'nun Türkiye'den Moskova'ya kadar getirilmesi bize zor gibi gözüküyor. Fakat doğru veya yanlış bilmiyoruz ama olan biz burada iş yapanlara oldu. Biz burada ekmeğimizin derdindeyiz. Ama bu olayla birlikte sıkı olan Rus gümrükleri 31 plakalı araçlar için daha da sıkılaştı. Biz de yaş sebze -meyve taşıyoruz. Anlayacağınız zamanla yarışıyoruz. Beklemeye gelmiyor. Hemen bozuluyor. O mektup bize zarar verdiö diye dert yandılar. DHA