Antalya’da 4 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felçli kalan ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Mustafa Öz' adıyla kimlik verdiği Umut’un, yoklama kaçağı olduğu belirtilerek son askerlik yoklamasını yaptırması istendi.

Antalya- Serik Karayolu’nda bir aracın çarptığı genç, bilinci kapalı halde 30 Ağustos 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Hastanedekilerin 'Umut Bebek' adını verdiği genci hastanede tanıyan Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımdaki 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan felçli genci devlet korumasına aldı. Hastanede kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence 'Mustafa Öz' adına düzenlenmiş ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı’ya koruyucu aile statüsünde verdi ve 651 lira maaş bağladı. Konuşamayan genç, gizemli kimliği ile koruyucu anne Gülsüm Kabadayı’nın evinde hayatını sürdürüyor. Gerçek kimliği belirlenemeyen Umut için askerlik yoklaması geldi. Muratpaşa Askerlik Şube Başkanlığı’ndan koruyucu anne Gülsüm Kabadayı’nın evine gönderilen belgede, gencin askerlik çağına girmesine rağmen 31 Ekim 2011 tarihine kadar son yoklamayı yaptırmadığı için yoklama kaçağı olduğu belirtildi.

Umut’un gerçek kimliği ve ailesine ilişkin hiçbir gelişme olmadığını belirten koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, askerlik yoklamasına ilişkin belgeyi gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Gerçek annesi olmasa da 4 yıldır Umut’a baktığını ve en başından itibaren kendi evlatlarından biri gibi olduğunu belirten Kabadayı, "Askere çağrılması çok sevindirici ve belge geldiğinde çok duygulandık. Keşke iyi olsaydı da askere gönderebilseydim. Ama tüm vücudu felç" dedi.

Geçirdiği kazanın üzerinden 1305 gün geçtiğini, yabancı uyruklu olabileceği de düşünülen Umut’un gerçek kimliğine ilişkin net bir gelişmeye ise ulaşılamadığını kaydeden koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda yardım etmeleri için seslendi.