Çocukların bir araya gelen anneleri birlikte göz yaşı döküp, çocuklarının bulunması için yetkililere seslendi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile birlikte evlerinin önündeki parkta komşularının 11 yaşındaki kızları Türkan Ay ile bir süre oynadıktan sonra ailelerine haber vererek şeker toplamaya gitti.

Akşam olmasına rağmen evlerine dönmeyen 3 çocuk, aile yakınlarının ve polis ekiplerinin 3 günden beri yaptıkları arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Hamza Tekin'in evine gelen Özlem Ay ile babaanne Türkan Ay, Leyla Tekin ile birlikte ağlayarak çocuklarının bulunmasını, kaçırıldı ise kaçıranların serbest bırakmalarını istediklerini söyledi.

Leyla Tekin, kızı Dilruba'nın 1. sınıfa, oğlu Ahmet Tuna'nın ise bugün 2. sınıfa başlayacağını belirterek, şöyle dedi:

''Çocuklarımın çantaları, önlükleri evde kaldı. İkisi de okullarının açılmasını heyecanla bekliyordu. Çocuklarımın kaybolduğuna inanmıyorum, onları ya kaçırdılar, ya şeker istediği bir evde alıkoydular. Onları alıkoyanların vicdanlarına sesleniyorum, ne olur onları bırakın. Kimseden davacı olmayacağız, onları serbest bırakın.''

Hamza Tekin de arama çalışmalarını aralıksız sürdüren polis, jandarma ve sivil savunma ekiplerine teşekkür etti.

Tekin, ''Polis ve diğer görevliler 3 günden beri Talas ilçesini didik didik arıyor. İyi bir haber bekliyoruz'' diye konuştu.
Gözyaşlarını tutamayan Özlem Ay da kaybolan kızı 11 yaşındaki Türkan'ın çantasının içinin boş kaldığını ifade etti.

Özlem Ay, kızının bayram harçlığı ile kitap, defter ve kırtasiye malzemesi almak istediğini belirterek, şunları söyledi:

''Kızım bayramda biriktirdiği harçlıklarla okul çantasını dolduracak, ihtiyaçlarını alacaktı. Şimdi çantası da sırası da boş kaldı. Kızım kaybolmasaydı 5. sınıfa başlayacaktı. Kızımı mutlaka birileri kaçırdı veya alıkoydu. Kızım kaybolacak yapıda biri değildi.''

Torununun bulunması için sürekli ağlayarak yardım isteyen babaanne Türkan Tekin de ''Bu çocuklar çok zor büyüdü. Oğlum bunları asgari ücretle çok sıkıntı çekerek büyüttü. Ne olur torunumu bulun. Torunum beni 'canım babaannem' diye çağırırdı. Türkan'ı Kayseri'ye bıraksanız evine gelirdi. Mutlaka birileri kaçırdı'' dedi.

-ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bayramın 2. günü kaybolan 3 çocuğun bulunması için Talas ilçesinde ve Kayseri'de polis ekipleri, sivil savunma ve jandarma ekiplerince başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Talas ilçesinin çevresindeki Ali Dağı, Endürlük, Reşadiye, Derevenk Vadisi ile Dutderesi bölgelerindeki mağaralar, bağ evleri ve kaya kovukları, jandarmanın Tezgel adlı köpeği ve sivil savunma ekipleri tarafından tek tek aranıyor.

Polis ekipleri, sık sık telsizle eşkalleri verilen 3 çocuğun bulunması için Kayseri kent merkezinde de arama çalışmalarına devam ediyor./haber7