"Türkiye'nin Online Yemek Sipariş Platformu" olan Yemekgelir.com, 3 fazda toplam 50 milyon TL yatırım garantisi alarak 2017 yılında planlanmış, Mayıs 2018 de projeye start verilmiş olup, Haziran-Temmuz 2019 da Tüm Türkiye'de faaliyet başlangıcı olarak planlanmaktadır.

Online yemek siparişi sektöründeki tekelleşmenin ve restoranlara uygulanan yüksek komisyonların önüne geçerek, sektörünün büyümesine katkı sağlamak amaçlarıyla geliştirilen projenin, Türkiye'deki online yemek sektörünün büyümesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Düşük komisyonların ve fiyatların markalaşma yolunda etkili olduğunu düşünen Yemekgelir.com platformu, hem restoranlara hem de tüketicilere avantajlar sağlamayı öncelikli hedefleri arasına aldı. Restoranlara büyük avantajlar sunan Yemekgelir.com ilk olarak, restoranlardan alacağı komisyon oranını sektörde uygulanan oranların %50 altına çekti.

Düşük komisyon uygulamalarının sektörü büyüteceğini düşündüklerini belirten Yemekgelir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Doğuhan Öngel, almış oldukları düşük komisyonun neredeyse yarısını platform kullanıcılarına "YePuan" uygulamalarıyla geri ödediklerini belirtti. Öngel, Yemekgelir.com'un sunduğu avantajlardan biri olacak olan Yepuan uygulaması hakkında şunları belirtti: "Bu sayede restoranlar kazanırken, tüketiciler de yemek siparişi sırasında biriken puan paraları sayesinde tekrar yemek siparişi verme avantajını yakalıyor."

Tüm Türkiye'de aynı anda faaliyete geçmek üzere yola çıkan Yemekgelir.com, Türkiye'nin 81 ilinde hizmet verecek. 2019 Yılın son çeyreğinde ise büyük ilçeleri hizmet ağına dahil ederek, online yemek sektörünün şu anda ki hakimi olan Alman, İspanyol ve Rus menşeili şirketlerle rekabette önemli bir alan kazanacak.

Yemekgelir.com'un, orta ve uzun vadeli hedefi ise; sistemi yurt dışına transfer ederek uluslararası online yemek sipariş platformu olabilmek. Bu aşamada Yemekgelir.com'un restoranlardan beklentisi, Yemekgelir.com markasına güvenip desteklenmelerini ve bu uzun yolculukta omuz omuza iş ortaklığını hayata geçirebilmeyi istiyor.

Yemekgelir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Doğuhan Öngel, Online yemek siparişi sektöründe oluşan tekelleşme ve ticari baskı nedeniyle Türkiye orjinli online yemek firmalarının ayakta kalmadıklarını belirtiyor. Uluslararası firmaların baskısı ile karşı karşıya kalan yerli firmaların ayakta kalmadığını, bu durum da restoranlar için çok ciddi dezavantajlar oluşturduğunu vurguluyor. Düşük komisyon ve daha kaliteli hizmetin önünü açmayı hedeflediklerini belirten Öngel ‘'Tekelleşmenin önüne geçecek mücadeleyi vermeye hazırız ve Haziran-Temmuz döneminde Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda faaliyete başlamayı planlamaktayız" dedi. Öngel ayrıca; Restoran ve platform kullanıcılarından bu süreç boyunca kendilerine inanmalarını ve yenilikçi projeleri ile karşılarına çıkmaya hazırlanırken, hizmet kalitesini yükseltme adına restoran ve platform kullanıcılarının da fikir, düşünce ve önerilerine açık olduklarını ifade etti.