Toplantıya kurulda yer alan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Çağın Barış, Söke Belediye Meclis Üyesi Rahmi Akmazlar, İlçe Sivil Savunma Müdürü İdris Akça, Söke Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, Sökespor Kulüp Başkanı Musa Manav, Söke Gençlikspor 2. Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, İHA Söke Temsilcisi Levent Tuncer katıldı.
İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısında Söke"de yapılan spor müsabakalarında alınması gereken önlemler masaya yatırılırken; kulüplerin belirledikler taraftar temsilcileri ile daha koordineli olarak çalışıp, sahalarda istenmeyen olayların önüne geçmeleri istendi. Sökespor-İsabeyli Şırlan maçında sahaya girerek hakem ile tartışan bir taraftar hakkında bir defaya mahsus olarak uyarı yapılmasına karar veren kurul; bundan sonra benzer olaylar karşısında kanunun verdiği gereklilikleri aynen uygulama kararı aldı.
“Cezada affım yok” diyen Söke İlçe Kaymakamı ve İlçe Spor Güvenlik Kurulu Başkanı İsmail Demirhan; centilmenliği bozanın ne olursa olsun ev sahibi olan Söke takımlarının olmaması gerektiğini söyledi. Kulüp yöneticilerini kesin bir dille uyaran Kaymakam İsmail Demirhan; “Centilmenliği bozarsanız, taraftarınızın küfür etmesine müsaade ederseniz Kaymakamınız olarak yanınızda olmam. Söke Spor alanlarında istenmeyen olayları yaratanlar hakkında kesinlikle kanunun emrettiği cezai işlemler uygulanacak” dedi.
Kaymakam İsmail Demirhan; sporda hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin esas olduğunu söyledi.