Başkentte 1 yıl önce hizmete giren Pet Taksi, evinde hayvan besleyen ancak arabası olmayanlar için “ulaşımı” sorun olmaktan çıkarıyor.

Evcil hayvanları veterinere ya da istenilen yere ulaştıran özel donanıma sahip taksiler, açılış ücreti olarak 5, kilometre başına 1 lira alıyor ve 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Evcil hayvan sahiplerinin en büyük sorunu “ulaşımı” çözüme kavuşturan, hem hayvanseverleri hem de taksicileri memnun eden hizmeti sunan Pet Taksi işletmecisi Zeliha Boyacıoğlu, nakliyat işi yaparken “Hayvanları da taşıyor musunuz” talebinden hareketle bu işe başladıklarını söyledi.
Köpek sahibi olduktan sonra bu konudaki ihtiyacı yakından gözlemlediğini ifade eden Boyacıoğlu, “Köpek sahibi olunca sıkıntıyı biz de yaşadık. Köpeğimizi götürdüğümüz veterinere gelen diğer hayvan sahipleriyle konuşmalarımızda da bu konudaki eksikliği gördüğümüz için Pet Taksi düşüncemizi uygulamaya karar verdik. İstanbul ve yurt dışındaki uygulamaları inceledik. Yaklaşık bir yıldır Pet Taksi işletmeciliği yapıyoruz ve çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.
Hayvanları seven, onlardan korkmayan kişilerin bu işi yapabileceğini belirten Zeliha Boyacıoğlu, “Canlı taşıyorsunuz. Bu biraz riskli. Ama kardeşimle ben çocukluğumuzdan beri çeşitli hayvanlarla birlikte büyüdüğümüz için onları çok seviyoruz, bu nedenle de zorlanmıyoruz” dedi.

“VETERİNERE GÖTÜRÜYOR, AŞILARINI YAPTIRIYOR, TEKRAR EVE BIRAKIYORUZ”

Boyacıoğlu, taksi açılış ücreti olarak 5, kilometre başına da 1 lira aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Ücretlendirmeyi, müşteriyi aldıktan sonra başlatıyoruz. Bazı müşterilerimiz, köpeklerinin rutin bakımlarında, aşılanmalarında bazen kendileri bile gelmiyor. Bize köpeğini teslim ediyor. Veterinere götürüyor, aşılarını yaptırıyor ve tekrar evine bırakıyoruz. Hatta müşterilerimizi başka kentlere veya pikniğe götürüyoruz. Böyle talepleri olan müşterilerimiz, bir gün önceden arayıp randevu alıyor. Gidecekleri yere bırakıyor, dönmek istediklerinde de alıyoruz.”

TAKSİCİLER DE MEMNUN

Pet Taksi'nin şoförü Ahmet Boyacıoğlu da uygulamadan özellikle taksi şoförlerinin memnun olduğunu belirterek, “Trafik ışıklarında beklerken bir taksi yanımıza yaklaşıyor ve bizden kartımızı istiyor.Hayvanları, koltukları kirlettiği ve tüy bıraktığı için arabalarına alamadıklarını, bunun hem kendilerini hem müşterilerini üzdüğünü söylüyorlar. Bu işten hem hayvan sahipleri hem de diğer taksiciler hoşnut” diye konuştu.

“Pet Taksi” hizmetinden yararlanan Güven Kurnaz, “Benim köpeğim büyük olduğu için taksi bulmakta zorluk çekiyordum” dedi.
Gittiği veteriner sayesinde bu hizmetten haberdar olduğunu anlatan Kurnaz, “Geçen hafta köpeğim rahatsızlandı. Gece üçte Pet Taksi'yi aradım, bizi veterinere götürdü. Mahalledeki taksiciler, bırakın gece gelmeyi, gündüz bile köpeğimi almak istemiyorlar. Ben çok rahat ettiğimi söyleyebilirim” dedi. / hürriyet