Didim"de Türk öğrencilerle birlikte bu yıl toplam 1"i Kırgız ve 52"si de İngiliz olmak üzere toplam 53 yabancı uyruklu öğrenci ilköğretim okullarında ders başı yaparken, 4 İngiliz uyruklu öğrenci de ortaöğretim de eğitime başladı.

2009-2010 Eğitim Öğretim yılı dolayısıyla tüm okullar ders başı yaparken Didim"de ise Valiler İlköğretim okulunda da yeni eğitim öğretim yılına start verildi. İlçede yaşayan İngiliz ailelerin en fazla rağbet ettiği okul olan Valiler İlköğretim okulunda ise bu eğitim öğretim döneminde 3 İngiliz öğrenci okula yeni başlarken, 1"i Kırgız 3"ü İngiliz olmak üzere 4 öğrencinin de kayıt yaptırdı. Geçen yıl 48 İngiliz öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulda 2 öğrencinin mezun olduğu ve 46 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği bildirildi. Yeni kayıt yaptıranlarla birlikte 2009-2010 Eğitim öğretim yılında 1"i Kırgız 52"si İngiliz olmak üzere 53 yabancı uyruklu eğitim öğretime başladığı kaydedildi. Okul bünyesinde toplam 1173 öğrencinin yeni dönemde ders başı yaptığı öğrenildi.

İlçede ayrıca Selçuk Özsoy Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesinde 3 İngiliz kız öğrencinin eğitim öğretim gördüğü belirtilirken, kız öğrencilerden ikisinin 9. sınıf öğrencisi birinin de Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi olduğu kaydedildi. Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi"nde ise 1 erkek İngiliz öğrencinin bu yıl okula kayıt yaptırdığı ve eğitim öğretime başladığı bildirildi.