İZMİR'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün 2 yıl içinde art arda yaptırdığı operasyonlar kapsamında mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinde, kentin tanınmış bazı işadamlarına yönelik suikast hazırlıklarının da polise yansıdığı ve müdahale edilerek bu eylemlerin önlendiği iddia edildi. Bu olaylarla ilgili 32 kişinin tutuklandığı belirtildi.


Özel Yetkili Savcı Murat Gök'ün, çetelere yönelik gerçekleştirdiği önemli operasyonlar sırasında mahkeme kararıyla çok sayıda suç örgütü üyesinin de telefonları dinlendi. Belirli bir nedenle dinlenen suç örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda İzmir'de bazı işadamlarına suikast hazırlıkları içinde oldukları da anlaşıldı. İki yıl içinde sürdürülen soruşturma dışında bu konuda da ayrıca soruşturmalar yapıldığı 8 işadamının öldürülmesi, 3 işadamı ile iki çocuğun kaçırılmasının da böylece önüne geçildiği öne sürüldü.

32 KİŞİ BU YÜZDEN TUTUKLANDI

İsminin yazılmasını istemeyen bir üst düzey yetkili, “Özellikle çetelere ve rüşvet ödenen belediyelere yönelik operasyonları sırasında telefon teknik takipleri yapıldı. Bu teknik takip sırasında hiç hesapta olmayan farklı olaylar gelişti. Öldürülmek istenen işadamları ile kaçırılmak istenen kişilerin bu olaylardan haberi yok. Teknik takip yaptığımız bu kişiler hakkında ayrıca, bu suçtan dolayı da haklarında yasal işlem yapıldı. Bu olaylarla ilgili iki yıl içinde 32 kişi tutuklandı” dedi.

Bu kişiler hakkında bu suçlarla ilgili ayrıca dava açılacağı vurgulandı.

HÜRRİYET