Öğretmen Dilay, Tunceli'ye atanmış komiser eşi de onun için Sakarya'dan oraya gitmişti
Tunceli'de halı sahaya düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman, 19 Eylül'de ilk evlilik yıldönümlerini kutlamaya hazırlanıyordu.
 
Cem Kerman, eşi Tunceli'ye öğretmen atanınca, tayinini bu şehre aldırmıştı. Saldırıda yaralanan komiser; sürünerek yerde yatan eşinin yanına gitmek istedi. Ve bu sırada tekrar vurularak şehit edildi. Polis Akademisi Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan 27 yaşındaki Cem Kerman, 5 yıl önce komiser olarak göreve başlamıştı.
 
Dilay Turan Kerman (28) ise Çankaya Belediyesi Spor Kulübü sporcusuydu. Birlikte Türkiye şampiyonalarında yarışan çift bu sayede tanışmıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, evlenmeye karar verdi. Geçen yıl 19 Eylül'de önce Edirne ardından Ankara'da yapılan düğünlerle dünyaevine girdiler. Öğretmen olan Dilay Turan Kerman, KPSS sonuçlarına göre atamasının yapılması için başvurdu. Genç kadının ataması, Tunceli Kız Meslek Lisesi'ne çıktı. Göreve başladığından bu yana Sakarya'da görev yapan Kerman da eşinin peşinden tayinini Tunceli'ye aldırdı.
 
EŞİNE SÜRÜNDÜ
Çift, yaklaşık bir yıldır görev yaptıkları Tunceli'de sürekli birlikteydi. Öyle ki eşi, "Arkadaşlarımla futbol maçı yapacağım" dediğinde bile yalnız bırakmadı onu. O akşam saha kenarındaki tek seyirci Dilay'dı. Saldırı anında genç kadın vurularak yere yığıldı. Komiser Cem Kerman da vurulmuştu. Eşinin yere düştüğünü görünce, sürünerek ona doğru ilerledi. Bu sırada açılan ateşte şehit düştü. Çifte şehit ateşi, komiser Kerman'ın Edirne'deki baba evine ateş düşürdü. Baba Ercan ile anne Gülsen Kerman'a acı haberi oğullarının meslektaşları verdi. Ziyaretçi akınına uğrayan evin önünde konuşan baba Kerman, "Terörü bitirmeyenler utansın" dedi.
 
HEDİYE HAZIRLIĞI
Baba Kerman, "19 Eylül'de evlilik yıldönümlerini kutlayacaklardı. Hediye gönderecektik, onları hazırlıyorduk. Oğlumla devamlı konuşuyorduk da bu akşam televizyondaki o alt yazıyı gördükten sonra ne geline ulaşabildik, ne de çocuğa ulaşabildik. O zaman ufak ufak hissetmeye başladık. Bilahare de acı haberi aldık" diye konuştu. Baba Kerman, "Cem akademiden sonra kura çekerek Sakarya'da göreve başladı. 5 yıl sonra Tunceli'ye tayin istedi. Gelin KPSS'ye girmişti.
 
Çünkü Tunceli'ye çıkmıştı. Hani Ankara'yı, İstanbul'u yazsalar kazanamayacak. O nedenle Tunceli'yi seçtiler" dedi. Çiftin cenazesi Malatya'dakitörenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit komiser, ABD'de eğitim gören kardeşi Bilal Kerman beklendiği için Edirne'de bugün toprağa verilecek. Bir yıllık eşinin cenazesi ise Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
 
sabah