Arama ve kurtarma ekipleri, Cem Emir'in ardından dün de Sabahattin Yılmaz'ın cansız bedenine ulaştı. Görev başında yaşamlarını yitiren habercilerin ölümü ailesi ve yakınlarının yanı sıra meslektaşlarını da yasa boğdu. DHA Diyarbakır Büro Şefi Gurbet Gökçe, Cem Emir ile 2.5 yıl önce tanıştıklarını belirterek, 'Adliye ve siyaset muhabirliği yaptı. Çalışkan, başarılı, mesai kavramı olmayan bir gazeteciydi' dedi.

AYDIN DOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da yayımladığı başsağlığı mesajında DHA muhabirlerinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti: Grubumuzun iki değerli gazetecisi, bir deprem felaketini zor koşullarda, büyük özveriyle izlerken ikinci bir deprem dalgasının kurbanı oldu. Onlar, üstün görev aşkı ve heyecanla haber peşinde koşarken aramızdan ayrılarak, görev başında hayatlarını veren basın şehitlerimizin arasına katıldılar. Türk basını, Sebahattin ve Cem'i her zaman takdirle hatırlayacaktır.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in yaşamlarını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Görevleri başındayken enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren her iki ismin de Türk basın şehitleri arasında anılacağını belirten Sertel, 'Görev şehitlerimizin isimleri sonsuza dek yaşatılmalıdır. Bu konuda iktidara ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyorum' diye konuştu.
AKŞAM