1970"teki o eylemde solcu öğrencilerce hunharca katledilen Dursun Önkuzu"nun katillerinin 1974"te Ecevit affı ile salıverildiği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu sus pus

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önkuzu"nun katledildiği eylemde siz de var mıydınız?” sorusu karşısında sessizliğini dün de sürdürdü.

Kılıçdaroğlu"nun yazılı olarak da ilettiğimiz bu soru karşısında sessiz kalmayı tercih etmesi dikkat çekerken, 1970"teki o eylemde solcu öğrencilerce hunharca katledilen Dursun Önkuzu"nun katillerinin 1974"te Ecevit affı ile salıverildiği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu üniversite yıllarında sol bir örgüt mensubuydu ve Ankara"daki tüm eylemlerin içinde yer alıyordu. 1970"te ülkücü Dursun Önkuzu"nun solcu militanlar tarafından öğrencisi olduğu Ankara Erkek Teknik Öğretmen Okulu"nun 4. katından atılarak katledildiği baskında da bulunmuş olabileceği iddia ediliyor.

Dünkü sayımızda gündeme getirdiğimiz bu konu ile ilgili şehit Dursun Önkuzu"nun yakınları Akit"e çarpıcı açıklamalarda bulundular.

YAKINLARI KONUŞTU

Kılıçdaroğlu"nun da katıldığı ileri sürülen 1970"deki eylemde hunharca katledilen Dursun Önkuzu"nun ablası Samiye Oktay"ın eşi olan Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay, “Eylemde Kılıçdaroğlu"nun da yer aldığı iddiası daha önce de gündeme gelmişti.

Ama net bir bilgi yok bu konuda. O dönemin gazetelerinde olaya kimlerin karıştığı isim isim çıkmıştı. Bu isimler arasında Kılıçdaroğlu yoktu. Ama eylem sırasında o da orada olmuş olabilir, bilemiyorum. Böyle bir iddiayı ben de duymuştum. Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp açıklama yapabilir” dedi.

MEDYA SOLUN HEMONYASI ALTINDA

Türkiye"de medyanın solun hegemonyası altında olduğundan ve katledilenler sağcı ise üzerine gidilmediğinden yakınan Oktay, “Sizden Allah razı olsun, Dursun Önkuzu olayını gündeme getirdiniz” dedi.

Oktay “Solcular tarafından vahşice işkence edilerek öldürülen Dursun Önkuzu sağcı değil de solcu olsaydı bugün böyle mi olurdu? Maalesef medya olayları istediği gibi yazıyor, istediği gibi kamuoyu oluşturuyor. Olayları istediği gibi gösteriyor.

Faili meçhullerden söz edilir hep medyada. Ama ne işse bunlar arasında bir tane ülkücü, İslâmcı anılmaz. Tamamen solcu komünistlerin isimleri gündemdedir hep” diye konuştu.

Oktay ayrıca, “Bazı televizyon kanalları da var ki, yayın politikası ile İslâmi kesime hitap ediyor ama ateistlere program yaptırıyor. Bu nasıl iş bir anlam veremiyorum. Bir işbirliği var sanki. Bu kabul edilemez. Allah"a bunun hesabını nasıl verecekler acaba” dedi.

ABLASI, SİYASİLERE BAĞLADI

Önkuzu"nun ablası Samiye Oktay ise “Ağabeyim nemelazımcı, vurdum duymaz politikacıların kurbanıdır” dedi. Samiye Oktay, 23 Kasım tarihli bir gazetede yer alan açıklamasında şunları kaydediyor:

“Başbakan Süleyman Demirel, İçişleri Bakanı Haldun Menteşeoğlu, Milli Eğitim Bakanı da Prof.Dr. Orhan Oğuz"du. Okulda güvenliği ve "öğrenim özgürlüğü"nü sağlamak onların görevi idi, görevlerini yerine getirmediler.

Nitekim bu durum, mahkeme kararı ile de tescil edildi. Ağabeyimin kanlı gömleği ile dolaşmadığımız için belki, kimsenin haberi olmadı. Şimdi ilk defa sizin aracılığınızla kamuoyuna açıklıyorum.

Avukat Hamdi Gülal, ailemiz adına İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları aleyhine tazminat davası açmıştı. Bu dava kazanıldı ve her iki bakanlık da mahkûm edildi.”

KATİLLERİ 74"TE ECEVİT AFFI İLE SALIVERİLMİŞ

Katilleriyle ilgili “Sözde yakalandılar” diyen Samiye Oktay, insanlık dışı olaya karışan 6 kişinin hüküm giydiğini, bunların da 1974"te afla salıverildiğini belirtiyor. Kardeşinin katillerinin sonraki yıllarda kamu hizmetinde görevlendirildiğini söyleyen Samiye Oktay, “Yüzsüzlerle ve yüzsüzlere pirim veren bir zihniyetle yüzleşmek neye yarardı ki? "Baht utansın" deyip oturduk” diyor.

Dev-Genç sanıklarıdan bir kısmının aldığı cezalar şu şekilde:

Mehmet Ali Kabakoğlu 20 yıl

Adnan Altıparmak 20 yıl

Sabri Uyar 20 yıl

Mehmet Özdemir 20 yıl

Sabri Uçar 8 yıl 4 ay

Şefik Şenel 13 yıl 4 ay

Akif Atasayar 13 yıl 4 ay

Cem Uyar 12 yıl

Ali Başpınar 10 yıl

Fikri Aytan 10 yıl

Feridun Tamirer 12 yıl

Yeni Akit