CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün bağımsızlar adına Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'yi kabul edecek. BDP, Gül'den krizin aşılması için yasal ve anayasal çözüm konusunda arabuluculuk yapmasını isteyecek. BDP, Dicle'nin milletvekilliğinin iadesi talebinden ise geri adım atmayacak.
 
Gül, bugün saat 11.30'da Türk ve Elçi'yi kabul edecek. BDP, kritik zirve öncesinde dün ilk kez Ankara'da toplandı. Sabah saatlerinde başlayan toplantı akşam saatlerine kadar devam etti. Toplantıya eski Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Şerafettin Elçi, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel'in de aralarında yer aldığı bazı milletvekilleri katıldı. Toplantıda, Köşk'e iletilecek talepler ve parti grubunun kimlerden oluşacağı netleştirildi.
 
 
Dicle'den vazgeçilmeyecek Toplantıda, Dicle ve KCK davasından tutuklu 5 milletvekilinin durumu masaya yatırıldı. Gül'e, Dicle'nin yeniden vekil seçilebilmesi için ortaya atılan Diyarbakır'daki tüm milletvekillerinin istifa ettirilerek, "ara seçime" gidilmesi, anayasa değişikliği ve TCK değişikliği gibi somut önerilerin anlatılması benimsendi. Hükümetten çözüme dönük "somut adım" atılmadıkça BDP'nin Meclis boykotunun süreceği mesajının iletilerek, hükümetten "güçlü söz alınması" için Cumhurbaşkanı'nın "arabulucu rolü" üstlenmesi talebinde bulunulması kararlaştırıldı. Gül'den, Dicle'ye yönelik haksızlığın giderilmesini isteyecek BDP, "Dicle, kırmızı çizgimiz" mesajı verecek.
 
milliyet