İl merkezindeki iki devlet hastanesinde tedavisini yaptıramayan hasta, özel hastaneye gitmek zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz Pazar günü dal çarpması sonucu gözünde batma oluşan S.Ç. isimli hasta, sağlık ocağında yazdırdığı ilaçların faydalı olmaması ve şikayetinin devam etmesi nedeniyle Aydın Atatürk Devlet Hastanesi"ne başvurdu. Göz polikliniğinden randevu almak isteyen hastaya, randevuların sabah olduğu, bu nedenle acil servisten giriş yapması gerektiği ve durumunun ciddi olması halinde göz doktorunun müdahale edebileceği belirtildi. Bunun üzerine Acil Servis"e müracaat eden hasta, acil servisteki pratisyen hekim tarafından "Önemli bir şeyin yok" denilerek göz doktoruna çıkmasına müsaade edilmedi. Gözünde acı olduğunu ve tedavi olması gerektiğini ifade eden S.Ç., doktordan kendisini göz polikliniğine sevk etmesini istedi.
Acil Servis"teki doktorun sevk yapamayacağını söylemesi üzerine S.Ç., polikliniğe giderek, doktordan kendisi muayene etmesini istedi. Saat henüz 14.00 olmasına ve bekleyen hastasının olmamasına rağmen, görevli doktor toplantıya hazırlanacağı gerekçesiyle hastayı geri çevirdi.
Atatürk Devlet Hastanesi"nde tedavisini yaptıramayan şahıs yaşadıklarının ardından il merkezindeki diğer devlet hastanesi olan Aydın Devlet Hastanesi"nde başvurdu. Bu hastanedeki göz doktorunun da ameliyatta olması nedeniyle muayene olamayan hasta, devlet hastanelerinden çok daha yüksek bir ücretle Aydın"da faaliyet gösteren özel göz hastanesinde tedavisini yaptırmak zorunda kaldı.
Maddi durumunun yerinde olmaması ve çektiği acı nedeniyle devlet hastanelerinde tedavi olabilmek uğraş verdiğine ifade eden S.Ç., doktorların umursamaz tavırlarına tepki gösterdi. Aydın"da ciddi bir göz doktoru sıkıntısını yaşandığına ve bu nedenle vatandaşların özel hastanelerin eline bırakıldığına işaret eden S.Ç., yetkililerin bu duruma acil bir önlem bulmasını istedi. -iha