AYDINPOST ÖZEL-CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur referandum için kullanılacak sandıklarda yer alan tutanak sayısının ikiye düşürüldüğünü iddia etti.
Başkan Tunç Aytur konuyla ilgili olarak Aydınpost Haber'e yaptığı açıklamada, durumu CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a da ilettiklerini belirterek, CHP Genel Merkez'inin de konunun takipçisi olduğunu ifade etti.

SANDIKLARDAKİ TUTANAK SAYISI İKİYE DÜŞÜRÜLDÜ
CHP İl Başkanı Tunç Aytur, Aydın ve ilçelerinde kullanılacak sandıklarda geçen yıla göre bu defa farklı uygulama olacağını öğrendik. Sandıklarda, görevlilere verilen sandık tutanağının sayısı ikiye düşürülmüş. Önceki yıllarda bu rakam 7 adetti. Fakat bu defa sadece 2 olduğunu öğrendik ve hemen Genel Merkez'e durumu ilettik.

HASSAS BİR KONU
Sandık kurulu başkanlarına çuval veriliyor. Bundan önce 7 nüsha tutanak oluyordu. Biri orda ilan ediliyor, biri ilçe seçim kuruluna, diğerleri sandık kurulu uyelerine veriliyordu. Bu defa sandıklarda 2 tane tutanak var.
Bunlardan biri orda ilan edilecek, biri secim kuruluna verilecek. Bu duyumu alınca girişimde bulunduk. Ben de Genel Sekreterliğe ilettim durumu. Önder Sav dilekçe yazarak, bu haksızlıktır, sandık görevlilerine de bir sureti verilmeli deyince, YSK'da durumu kabul etmiş.

TUTANAK ÖRNEĞİ HAZIRLADIK
Bu eksiklikten dolayı oraya örnek tutanaklarla gideceğiz. Müracaat edersek tasdik edecekler. Tabi bunu yapacak kaç sandık kurulu üyesi var orası da ayrı bir tartışma konusu. CHP'li üyelere tutanak örneği dagıtıyoruz, orada doldurun ve tasdik ettirin diyoruz.


DEĞİŞİKLİK YAPMALARI MÜMKÜN !
Bizim kontrol etmemiz lazım. Herhangi bir değişiklik yapılabilir. 28 Mart'taki yerel seçimde bir sandıkta 300 kişi oy kullanıyordu fakat toplamda 400 yazıyor. Herkes de imzalıyor. Bizim kontrol edebilmemiz için bu tutanaklar gerekli. İlçe teşkilatlarımız da uyardık. Örnekler gönderdik.