Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’ne bağlı olarak yayın yapan internet dergisi sanatalemi.net, daha önce sitede köşe yazarlığı yapan vefat etmiş beş yazarı için ortak bir edebiyat yarışması düzenliyor.  Şiir, hikâye, makale, deneme ve hâtıra dallarında açılan yarışma, Ahmed Yüksel Özemre, Ergun Göze, Hamit Can, Olcay Yazıcı ve Ümit Fehmi Sorgunlu adına düzenleniyor. 
 
Her yıl tekrarlanacak yarışma ile hem yazarların adının yaşatılması, hem de genç edebiyatçıların teşvik edilmesi amaçlanıyor. 31 Ekim 2011 tarihine kadar gönderilmesi gereken yarışma eserleri, sanatalemi.net yazarları ve ESKADER yöneticilerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yarışmacıların, yazıların başına hangi türde katılmak istediklerini, açık posta adresleri ile diğer iletişim bilgilerini belirtmeleri gerekiyor. Seçilen edebî çalışmalar, daha sonra Sanatalemi.net’te yayımlanacak. 
 
Her türde birinci, ikinci ve üçüncü seçilen eserler ile mansiyona kalan çalışmalar, 15 Aralık 2011 tarihinde açıklanacak. Özel ödüllerle, vefat etmiş yazarların eserlerinin dereceye girenlere armağan edileceği yarışmanın töreni, 27 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. Yazarlara vefa borcu Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan sanatalemi.net sitesinin Yayın Yönetmeni ve ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, “Ahmed Yüksel Özemre, Ergun Göze, Hamit Can, Olcay Yazıcı ve Ümit Fehmi Sorgunlu irfan ve fikir dünyamıza ve edebiyat âlemine hizmet etmiş seçkin şahsiyetlerdi’ dedi.
 
Yarışma beş dalda yapılıyor
 
Yardım “Onları rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Gayemiz yeni Ahmed Yüksellerin, Ergun Gözelerin, Hamit Canların, Olcay Yazıcıların ve Ümit Fehmi Sorgunluların kültür hayatımıza kazandırılmasıdır. Yarışmamızı, yazarlarımızın eser verdikleri edebî türlerde açtık. 
 
Ahmed Yüksel Özemre adına “Hâtıra”, Ergun Göze adına “Makale”, Hamit Can adına “Deneme”, Olcay Yazıcı adına “Şiir”, Ümit Fehmi Sorgunlu adına da “Hikâye” yarışması düzenliyoruz. Yarışmayı her yıl gerçekleştirmek istiyoruz. Dileyen yarışmacılar, birkaç dalda yarışmaya katılabilecekler. 
 
Edebiyatı ve yazmayı seven yetenekli gençlerimizi bu yarışmaya katılmaya dâvet ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
stargazete